ionut198 a scris:
c_m a scris:
mirei2012 a scris:
ionut198 a scris:
Foloase necuvenite o gasesc ca singura infr de coruptie care nu se judeca in prima inst de tribunal,restul fiind in comp trib.
Intr-un gand
Da...dar nu am gasit nicaieri ca ar fi de competenta procurorului
Competenta de constatare a acestei infractiuni revine organelor de cercetare,cel putin asa am gasit eu.
"Actiunea penala pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite se pune in miscare din oficiu. Competenta de constatare a acestei infractiuni revine organelor de cercetare penala ale politiei, care pot efectua urmarirea penala in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite, cu conditia de a inainta dosarul procurorului cu cel putin 2 zile inainte de expirarea termenelor prevazute in Art. 2 "
In enumerarea sa U nu baga primirea de foloase necuvenite ca fiind de competenta de urmarire proprie a procurorului...de aia am si pus intrebarea...se stabileste prin lege speciala cumva si nu stiu eu??
Păi dacă codul nu precizează în mod expres că urmărirea pentru această este dată în competența exclusivă a procurorului, însemnă cu urmărirea va fi efectuată de organele de cercetare penală ale poliției judiciare.
@PHS daca imi zici si cum sa reinstalez browser-ul...de fapt ce numesti tu browser..
Ce ma pasioneaza pe mine acum...in loc sa-mi vad de procedura penala unde sunt varza de Bruxelles...ca asta de Romania imi sta in gat...cateodata