avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Penalul e plin de adrenalina ...e libertatea omului in joc....si mie imi place penalul.
·@Dobitoc ...cred ca acu' ceva vreme circula pe net...sa trimiti bani pe la dracu' in praznic ca iti face rost de loc de munca...aia da

Asta nu cere nimic...face glume pe virtual (isi bate joc de prosti)...cin' se prinde noroc bun
mirei2012 a scris:

Penalul e plin de adrenalina ...e libertatea omului in joc....si mie imi place penalul.

Da ...si raspunderea celui care decide pe masura...asta daca e un om care chiar isi doreste sa faca jobul asta cu pasiune si coloana vertebrala...iar la cat de greu se intra si cate sacrificii presupune ma gandesc ca marea majoritate se-ncadreaza aici...sau cel putin asa-mi place mie sa sper

E clar ca sunt argumente pro si contra. Acum ard de nerabdare sa gasesc o speta asemanatoare rezolvata de vreo instanta....pana atunci raman cu un gol...sunt singurul care are o astfel de senzatie atunci cand ceva nu e foarte sigur?
ionut198 a scris:

c_m a scris:

Si o grila mai light...
Judecata poate avea loc in procedura simplificata
A-in toate cazurile in care inculpatul declara ca recunoaste comiterea faptelor retinute in rechizitoriu si isi insuseste probele administrate in faza de up
B-chiar daca partea vatamata se opune
C-in cazul in care inc trimis in judecata pt viol co is aupra unei minore de 13 ani, recunoaste ca a comis un act sexual cu aceasta dar pretinde ca a fost de acord solicitand schimbarea incadrarii in act sexual cu un minor

Raspuns corect:B(e din examenul de anul trecut).

de ce este b.?udroiu spune ca se poate ca inc sa nu fie de acord cu incadrarea juridica?!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)