avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
ionut198 a scris:

Asa zic si eu,ca Tribunalul ar fi inst de executare.Cum ti se par subiectele,Catalin?:)

Le-am facut pe cele la penal si procedura penala.Nu-s usoare dar nici de nefacut.Daca inveti cum trebuie le faci.Singura la care chiar am avut nelamuriri a fost asta.Am gresit si eu cateva din fiecare,dar repet cu studiu intens si concentrare nu-s de nefacut.Acum tu dc ma intrebi?ca sa-mi para rau ca n-am dat? :D
catalin1980 a scris:

ionut198 a scris:

Asa zic si eu,ca Tribunalul ar fi inst de executare.Cum ti se par subiectele,Catalin?:)

Le-am facut pe cele la penal si procedura penala.Nu-s usoare dar nici de nefacut.Daca inveti cum trebuie le faci.Singura la care chiar am avut nelamuriri a fost asta.Am gresit si eu cateva din fiecare,dar repet cu studiu intens si concentrare nu-s de nefacut.Acum tu dc ma intrebi?ca sa-mi para rau ca n-am dat? :D

Nu,vroiam o parere sa vad cum ti se par.Mie mi se par mai dificile ca cele de anul trecut,si oricum una e sa le judeci la rece acum,altfel in atmosfera aia de examen.
catalin1980 a scris:

catalin1980 a scris:

La grila 1,intrebarea 100,cea cu contestatia,am inteles dc nu e B si C,dar dc este A?

Sa fie oare explicatia ca hotararile pronuntate in prima instanta de ICCJ se pune in executare de Tribunalul Bucuresti?

Da, aceasta este explicatia. Art 418. Trebuie sa mai iei in calcul factorul psihologic..extrem de important in acest examen. Eu am gresit grile pe care acasa le faceam fluierand ..la examen incercam sa imi aduc aminte textul din cod si..nu reuseam. E f important sa fii odihnit, sigur pe tine etc.
Oricum inca nimic nu e castigat sau pierdut. In iarna au fost oameni care au picat cu 75, 78 la juridic si oameni care au luat cu 70 la juridic. Asa ca examenul continua pt toti care au luat minim 70.
Imi pare rau pt cei care nu au luat dar probabil nu era momentul oportun. Va doresc putere de munca sa o luati de la capat!
ionut198 a scris:

catalin1980 a scris:

ionut198 a scris:

Nu,vroiam o parere sa vad cum ti se par.Mie mi se par mai dificile ca cele de anul trecut,si oricum una e sa le judeci la rece acum,altfel in atmosfera aia de examen.

Cunosc si eu atmosfera,prima oara cand am primit grilele la o mica rasfoiala am crezut ca nu stiu niciuna,desi am facut cat sa nu ma demoralizeze.Ideea e sa-ti pastrezi sub control emotiile.
goethe a scris:

catalin1980 a scris:

catalin1980 a scris:

La grila 1,intrebarea 100,cea cu contestatia,am inteles dc nu e B si C,dar dc este A?

Sa fie oare explicatia ca hotararile pronuntate in prima instanta de ICCJ se pune in executare de Tribunalul Bucuresti?

Da, aceasta este explicatia. Art 418. Trebuie sa mai iei in calcul factorul psihologic..extrem de important in acest examen. Eu am gresit grile pe care acasa le faceam fluierand ..la examen incercam sa imi aduc aminte textul din cod si..nu reuseam. E f important sa fii odihnit, sigur pe tine etc.
Oricum inca nimic nu e castigat sau pierdut. In iarna au fost oameni care au picat cu 75, 78 la juridic si oameni care au luat cu 70 la juridic. Asa ca examenul continua pt toti care au luat minim 70.
Imi pare rau pt cei care nu au luat dar probabil nu era momentul oportun. Va doresc putere de munca sa o luati de la capat!

Tu esti pe vechime nu?Acolo e diferit fata de inm.Tu trebuie doar sa iei punctaj bun la celelalte si nu cred ca o sa fie probleme.Depinde si cat te ai pregatit sau te pregatesti ptr rationament,ptr ca pregatirea face mult si la rationament desi unii abereaza ca pe nevazute fac punctaj mare.In definitiv conteaza ca ai trecut de barem si ptr asta felicitari

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)