avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Avecon a scris:

este un examen care se ia cu determinare, rabdare si caracter, sunt putini cei alesi sa ia din prima si nu inseamna neaparat ca vor fi magistrati mai valorosi decat cei care iau a treia sau chiar a opta oara , cum stiu un caz

sunt de parere ca si cei cu 70 vor avea sansa lor, mai mica este adevarat, dar vor fi mai motivati la ultimele doua probe

probabil va anunta dl Danilet cati au facut 70, cat de curand...

am cumparat ghidurile de rationament si interviu , sosesc maine , raportez de urmare

eu nu pot decat sa urez succes tuturor!

Ai grait adevarul. Succes maestre!
multumex , la anul sper sa iti fac un tur de initiere al institutului:D
Avecon a scris:

este un examen care se ia cu determinare, rabdare si caracter, sunt putini cei alesi sa ia din prima si nu inseamna neaparat ca vor fi magistrati mai valorosi decat cei care iau a treia sau chiar a opta oara , cum stiu un caz

sunt de parere ca si cei cu 70 vor avea sansa lor, mai mica este adevarat, dar vor fi mai motivati la ultimele doua probe

probabil va anunta dl Danilet cati au facut 70, cat de curand...

am cumparat ghidurile de rationament si interviu , sosesc maine , raportez de urmare

eu nu pot decat sa urez succes tuturor!

Multa bafta tuturor!

Asa este, sunt sanse si pt cei care au facut 70, dar tb mult efort si concentrare maxima la ultimele 2 probe.
Eu am avut tot 70...dupa ce am transcris gressit mai multe intrebari. Si am intrat... Iar ca mine au fost mai multi. Deci se poate.

Felicitari celor care au promovat prima proba ! =D> .. va doresc succes si la urmatoarele doua. Eu nu am dat anul asta deoarce nu am avut timp sa ma pregatesc corespunzator, insa am facut si eu grilele si nu mi s-au parut extrem de grele, cred ca sunt cam la acelasi nivel cu cele de anul trecut, cu o pregatire buna si cu sute de grile facute acasa se poate lua peste 75 de puncte. La anul sper ca voi concura si eu, mi-as fi dorit si anul acesta, dar din pacate timpul nu a fost de partea mea.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
adi_09, utilizator
60 si ceva...dar...grila aceea cu abuzul de incredere cu telefonul...eu m-am bazat pe o speta..din cartea lui udroiu...era undeva ultima de jos...a doua pagina dupa cum incepe "abuzul de incredere" (infractiunea)...deci ce sa mai zic? daca mai aveam si eu o luna jumate...sa ma pun la punct cu procedura civila...si resturile....pfffff....totusi unele grile f aiurea....aia cu retinerea....poate fi retinut ptr o durata totala de 20 de ore...eu am inclus si prelungirea...pnm...is de interpretat unele grile...inca ceva rezolutiunea/rezilierea erau in tematica??
si o grila: pana la indeplinirea cond suspensive:
a. daca debitorul plateste, el este indreptatit sa solicite restituirea platii ca fiind nedatorata;
b. obligatia se stinge prin compensatie;
c. nu se produce efectul translativ in cazul actelor juridice translative de drepturi reale;
bafta in continuare celor cu over (the top) 70!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)