avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
bafta la toti in continuare! o sa mai revin mai incolo la dezbateri!
Nicoleeta a scris:

[ am inteles ca in editia a 4-a scrie ca nu e posibil coautoratul la abandonul de fam. eu am avut ed a 3. urat daca face lucruri de astea. ma intreb cum le o fi rezolvat ala care a avut ed 1).

Eu am editia a 4-a Udroiu si nu scrie nicaieri asa ceva. Dimpotriva scrie tocmai ca este posibil coautoratul daca toti subiectii activi sunt debitori ai obligatiei de intretinere, fara a face vreo distinctie intre obligatia legala de intretinere in natura si neplata pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.

Si eu am facut contestatie, motivata in felul urmator:
Conform art. 510 din Noul cod civil: Decaderea din exercitiul drepturilor parintesti nu scuteste parintele de obligatia sa de a da intretinere copilului.
Conform art. 499 alin. 1 Ncc: tatal si mama sunt obligati, in solidar, sa dea intretinere copilului lor minor, asigurandu-i cele necesare traiului, precum si educatia, invatatura si pregatirea sa profesionala.

Am imaginat urmatoarea ipoteza: Parintii copilului sunt ambii decazuti din drepturile parintesti (din diverse motive, nu are importanta) situatie in care se instituie tutela. Ulterior tutorele, reprezentant legal al minorului creditor al obligatiei de intretinere cheama in judecata parintii decazuti din drepturile parintesti si obtine obligarea acestora la plata in solidar a unei pensii de intretinere (stabilita pe cale judecatoreasca).

Nerespectarea de catre ambii parinti a obligatiei solidare de plata a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca, atrage savarsire in coautorat a abandonului de familie, intocmai precum se admite ca savarsirea abandonului in coautorat este posibila in eventualitatea existentei mai multor debitori ce nu respecta obligatia legala de intretinere in natura.

Nu vad de ce o astfel de ipoteza nu este posibila.
serios ca scrie asta? ca eu am intrebat pe cineva care are cartea, adica ed a 4-a, si mi a scris ca scrie negru pe alb ca nu e posibil. sper ca n a fost cu rautate din cauza ca a picat. oricum eu o depusesem deja. sa vedem ce raspund ei.

eu le am dat pagina unde scrie exact ca part penala e pos sub toate formele, ba mai mult, pe pagina urmatoare la neindeplinirea bla bla ului (varianta pe care am avut o noi), nu scrie ca nu ar fi posibila.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Nicoleeta, utilizator
@gilia_stud
mersi pt gandurii...de altfel le multumesc tuturor celor care au participat pe acest topic, de la toti am avut de invatat...un gand aparte pt cei doi: Catalin si Dobitoc, care, chiar daca nu au participat anul acesta au contribuit fff mult la discutii...bafta maxima pe mai departe celor care au ramas in joc!!!
e foarte greu sa vezi ca in ciuda faptului ca ai muncit nu reusesti sa obtii o nota cu care sa mergi mai departe, cunosc foarte bine aceasta senzatie....dar daca asta va doriti cu adevarat, luati acum o pauza de 2 saptamani si dupa aceea dati-i drumul, timpul trece foarte repede, iar examenul se pare ca nu devine mai usor ci dimpotriva...
@nicoleta
Si-n editia a IV a scrie ca e posibil coautoratul, si eu am raspuns dupa U...nu mie se pare normal deloc sa dai intrebari cu privire la care exista opinii diferite, asta numa aca nu se urmareste lansarea pe piata a unui nou U...oricum cred ca ati observat si voi ca nu mai apare decat semnatura lui Boroi pe subiecte, asa a fost si-n iarna ...CSM-ul pana vineri nu publicase numele membrilor comisiei care au allcatuit subiectele in iarna, in conditia in care pana acum la toate subiectele a facut-o...daca o anuleaza dau o bere!!!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
c_m, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)