Claudiu90 a scris:n
nmarian20 a scris:nneu nu inteleg ce vrea grila asta de la viata mea?-nin cazul in care se constata ca autorul faptei nu putea sa prevada rezultatul acesteia , insa alte persoane ar fi putut , instantana. va retine in sarcina autorului o infra comisa din culpa fara prevdere , daca fapta este incriminata si in aceasta modalitatenb. va constata ca fapta este comisa in conditiile cazului fortuit nc. nu se poate lua fata de autor masura de siguranta a interzic. de a se afla in localitatea unde a comis fapta.nsi ma gandeam la exemple 1. daca ala este beat si nu poate sa prevada rezultatul daca betia este incompleta sau completa voluntara este fapta prevaz de lg penalan2. daca este conducator auto si nu poate sa prevada rezultatul , fiiind un defect de fabricatie, soferul face accident, caz fortuit, dar rezultatul putea fi prevazut de persoane specializaten3. vrea sa spuna eroare de fapt?n
nnIn mod normal la aceasta grila o varianta corecta ar trebui sa fie si A. Faptuitorul nu putea sa prevada rezultatul(datorita diverselor cauze, alcool, boala, etc) desi trebuia sa o faca in mod normal, avand in vedere ca alte persoane ar fi putut sa prevada.nn
nn
am gandit la fel , si nu am pus c, chiar m-am gandit la toate variantele de la interdictie , sunt infractiuni cu intentie si m-am oprit pe pedeapsa de 5 ani, unde nu se spune nimic despre forma de vinovatie: o infractiune de ucidere din culpa , in urma careia au decedat 2 persoane, se pot imagina multe exemple: a dat drumul la apa din baraj , a manipulat gresit macaraua, usw
m-a uzat teribil intrebarea , noroc ca am inceput cu civilul