avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caracteristic substantei active de tip JWH
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caracteristic substantei active de tip JWH

Buna ziua.

Solicit sprijinul dvs. pentru lamurirea interpretarii unor aspecte dintr-un raport de analiza tehnico-stiintifica.

1. Intr-o speta, instanta dispune o analiza de laborator ale unor fragmente vegetale de tip „spice” ce se puteau cumpara candva in magazinele de vise.
2. Laboratorul constata ca din extractul probei litigiu se separa un compus caracteristic cu cel al compusului de tip JWH.
3. In raportul depus instantei se spune: CONCENTRATIA SUBSTANTELOR ACTIVE NU POATE FI REALIZATA DIN LIPSA ETALONULUI SUBSTANTEI ACTIVE.
4. Neavand etaloane necesare studiului, analiza laboratorului nu a determinat formula moleculara a substantei.

Avand in vedere faptul ca, laboratorul de analiza si profil nu detine etaloane de comparatie, formularea SPECTRUL DE MASA ESTE CARACTERISTIC CU CEL AL COMPUSULUI DE TIP JWH, cat si nereusind determinarea formulei moleculare, inseamna cu o probabilitate de 100% ca substanta gasita este de tip JWH?

A avea caracteristici asemanatoare, inseamna a fi identic si exact acelasi lucru, ori poate fi cu totul altceva avand caracteristici asemanatoare?

Va multumesc pentru atentia si raspunsul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Marka, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 29 August 2012
Va multumesc pentru raspunsul acordat, dar tocmai ma baga si mai in ceata decat am fost pana acum.

Alaturi de alte intrebari, cu referire la aspecte ce privesc analize de laborator,aceasta intrebare am ridicat-o intr-o postare si un domn, n53, care cu siguranta are cunostinte vaste in domeniul criminalistic mi-a dat urmatorul raspuns:

"Păi, dacă au fost supuse probelor de laborator cele 5 gr : aceea este/reprezintă PROBA. Contraproba (deci o nouă analiză de laborator) se VA putea produce-n viitor la contestarea/nemulţumirea inculpatului ori pentru lămurirea aprofundată la cererea instanţei, bineînţeles pe cele 5 gr substanţă deja utilizată de laborator dacă se mai poate folosi datorită supunerii ei la analizele chimice necesare în laborator."

Deoarece, a fost singura sursa de informare, acum am repetat intrebarea sa incerc sa ma clarific din cel putin doua surse.

Cand am postat acum acest subiect cu privire la substanta de tip JWH, l-am invitat la discutie si pe domnul n53 si pe aceasta cale il rog, daca are timp la dispozitie sa se ataseze prezentei discutii si sa lamurim impreuna acest detaliu foarte important pentru mine.

Va multumesc pentru atentia acordata si va rog, sa ma ajutati sa clarific aceste aspecte.

Cu stima, Florin

Poate exista si posibilitatea sa nu se distruga probele insa cel mai adesea se distrug cu ocazia analizarii lor in laborator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate minima de fragmente vegetale pentru realizarea unui raport de expertiza fizico-chimica Marka Marka Buna seara! Va rog, sa ma ajutati cu un raspunsuri la intrebarile de mai jos. Care este cantitatea minima de fragmente vegetale (in care se presupune ... (vezi toată discuția)
Importanta sau neimportanta fotografiei in cadrul raportului de constatare tehnico-stiintifica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In raportul de constatare tehnico-stiintific nu exista obligativitatea de a se efectua si fotografii? Aceasta intrebare este la modul general. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Urgent. care este diferenta intre proba si contraproba? Marka Marka Buna ziua. Solicit sprijinul dvs. pentru clarificarea urgenta a unei nelamuriri cu privire la PROBA si CONTRAPROBA. 1. Este vorba despre un proces penal ... (vezi toată discuția)