avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar?

M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit asigurat). Va multumesc frumos!

Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 22:10, 22 August 2014
Atunci intrati pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
buna ziua. Am trecut-o si eu pe mama la coasigurati, am transmis-o in declaratia 112 si cu toate astea se pare ca nu este de ajuns, nu apare in sistem, am inteles ca baza de date de la anaf nu comunica cu cei de la casmb, asa mi-a spus medicul de familie si ca va trebui mers la casa de sanatate pt depunerea unor acte. am incercat sa sun la ei, dar nu am reusit, suna mereu ocupat.Poate ma puteti ajuta si pe mine, sa-mi spuneti cu ce acte tr sa merg, stiu ca tr o hartie de de la administratia financiara ca nu are venituri, pe aceea o am, probabil o adeverinta de la servici, dar vreau sa stiu exact ce acte sunt necesare, deoarece sediul este f departe.
multumesc frumos
sara mihu a scris:

...am inteles ca baza de date de la anaf nu comunica cu cei de la casmb, asa mi-a spus medicul de familie si ca va trebui mers la casa de sanatate pt depunerea unor acte. am incercat sa sun la ei, dar nu am reusit, suna mereu ocupat.....



Vedeti acest link
[ link extern ]
freeelis a scris:

sara mihu a scris:

...am inteles ca baza de date de la anaf nu comunica cu cei de la casmb, asa mi-a spus medicul de familie si ca va trebui mers la casa de sanatate pt depunerea unor acte. am incercat sa sun la ei, dar nu am reusit, suna mereu ocupat.....



Vedeti acest link
[ link extern ]



Multumesc frumos pt link, am inteles ca ar mai trebui si copia dupa 112, aici vad ca nu scrie nimic, vroiam sa stiu daca a mai trecut cineva prin situatie similara si stie exact documentatia, nu prea sunt ei expliciti pe site.
@ sara mihu
Documentele necesare sunt :
1. copie dupa cartea de identitate sau buletinul de identitate;
2. document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie, certificat de nastere, sentinta de divort daca este cazul);
3. declaratia tip pe propria raspundere a coasiguratului ca nu realizeaza venituri proprii ;
4. declaratia tip pe propria raspundere prin care asiguratul declara ca il are in intretinere pe coasigurat;
5.dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate la zi, de catre asigurat:
= pentru asiguratii pensionari se cer : - copie dupa Decizia de pensionare si copie dupa ultimul cupon de pensie;
= pentru asiguratii salariati se cer : - adeverinta eliberata de angajator (conform anexei 1^1 din Ordinul 903/2007).
6. o copie de pe declaratia D112
(informatii mi-au fost date de catre o cunsotinta care acum 2 luni a depus un astfel de dosar la CASMB)

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Coasigurati - obligatoriu adeverinta anaf/primarie Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In situatia in care un salariat doreste luarea in intretinere a sotiei lui, fara ca aceasta sa aibe venituri proprii, sunt necesare cele 2 ... (vezi toată discuția)
Coplata CristineO CristineO Soacra mea nu are pensie, a lucrat 5 ani, socrul meu este singurul care are pensie, si soacra mea este coasigurat, intrebarea mea este cei 5, 5% de unde se ... (vezi toată discuția)