avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 195\\2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 1952002

Va salut,
In 04-04-12 am fost oprit de politia rutiera si aveam o alcoolemie de 0.52. Dupa ce probele biologice au ajuns la politie a urmat o audiere cu un comisar ce se ocupa cu dosarele penale , mi-a spus ca dosarul va fi trimis la parchet.
Astazi am primit o citatie care imi spune ca trebuie sa ma prezint la parchet in vederea audierii si prezentarii materialului de urmarire penala efectuat in cauza.
As dori sa stiu la ce sa ma astept , daca mai pot primi o contraventie sau daca o sa fiu condamnat. Si daca imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac
Va multumesc
Nu am cerut recalculare...nu am făcut nimic. Mai pot cere recalculare acum?
Se poot adaugă la audiere acte în circumstantiere ....sau o să pot să îi explic procurorului problemele ce o să îmi apară în carieră dacă o să am un cazier.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
achimescu, utilizator
Ati solicitat calculul retroactiv,ati depus acte in circumstantiere?Banuiesc ca nu,altfel mentionati dvstra.Amenda penala nu aveti cum sa primiti in instanta,legea nu prevede aceasta posibilitate in cazul art.87.
Ce se poate intampla acum:
ART. 262
Rezolvarea cauzelor
Dacă procurorul constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă, existând probele necesare şi legal administrate, procedează, după caz, astfel:
1. când din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de învinuit sau de inculpat şi că acesta răspunde penal:
a) dacă acţiunea penală nu a fost pusă în mişcare în cursul urmăririi penale, dă rechizitoriu prin care pune în mişcare acţiunea penală şi dispune trimiterea în judecată;
b) dacă acţiunea penală a fost pusă în mişcare în cursul urmăririi penale, dă rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată;
2. dă ordonanţă prin care:
a) clasează, scoate de sub urmărire sau încetează urmărirea penală potrivit dispoziţiilor art. 11.
Dacă procurorul dispune scoaterea de sub urmărire în temeiul art. 10 lit. b^1), face aplicarea art. 18^1 alin. 3 din Codul penal;
b) suspendă urmărirea penală, atunci când constată existenţa unei cauze de suspendare a urmăririi.
vad ca dureaza o vesnicie pana primesc urmaroarea citatie.
la judecatorie care sunt sansele mele sa imi recuperez permisul?sau mai bine zis ce poate pronunta judecatorul(varianta buna si cea rea)
spre ghinionul meu de saptamana viitoare imi schimb locul de munca si o sa am nevoie de permis,nici nu stiu ce sa spun angajatorului
Puteti depune orice acte sant in interesul dvstra si care sa ateste ca ati avut o conduita buna in societate inainte si dupa nefericitul eveniment.
Care sunt sansele mele sa imi recuperez permisul dupa aceasta judecata, co solutii poate da judecatorul?
Multumesc
Am reusit sa obtino caracterizare de la locul de munca, imi spuneti va rog ce trebuie sa contina?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.70 costycom2003 costycom2003 Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)