avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 195\\2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 1952002

Va salut,
In 04-04-12 am fost oprit de politia rutiera si aveam o alcoolemie de 0.52. Dupa ce probele biologice au ajuns la politie a urmat o audiere cu un comisar ce se ocupa cu dosarele penale , mi-a spus ca dosarul va fi trimis la parchet.
Astazi am primit o citatie care imi spune ca trebuie sa ma prezint la parchet in vederea audierii si prezentarii materialului de urmarire penala efectuat in cauza.
As dori sa stiu la ce sa ma astept , daca mai pot primi o contraventie sau daca o sa fiu condamnat. Si daca imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac
Va multumesc
ar fi bine sa angajati un avocat.

Nu avem de unde sa stim exact situatia Dvs si nu vreti sa primiti un sfat prost !

In principiu, puteti sa primiti o pedeapsa cu inchisoare cu suspendarea executarii in cel mai rau caz (daca sunteti la prima abatere, recunoasteti, nu au fost probleme deosebite)
Imi spuneti ce trebuie sa contina carecterizarea ce o sa primesc de la servici?
referitor la mesajul de mai sus,sunt la prima abatere,am cooperat cu politistii, nu am facut scandal,am recunoscut faptele. Care este partea buna ce poate urma.
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
achimescu, utilizator
achimescu a scris:n
nva rog sa ii spuneti ce trebuie sscris in caracterizarea de la locul de munca, cateva idei despre continut.nVa multumescn

De cand este angajat, daca respecta programul de munca si sarcinile, atitudinea in relatiile cu colegii si superiorii.
Dar eu consider ca nu este cazul sa va speriati atat, pentru ca in conditiile recunoasterii vinovatiei potrivit art. 320 indice 1 Cod procedura penala, nu aveti antecedente penale, veti primi 1-2 ani cu suspendare. Oricum vi se va asigura un aparator din oficiu, pentru ca limita maxima a pedepsei pentru infractiunea prevazuta de art. 87 alin. 1 este de 5 ani.
Locul meu actual de munca si recent dobandit nu imi permite sa stau un an fara permisul de conducere, si nici un cazier nu da bine in cariera mea, sunt inginer si nu am strans nici un an vechime in campul muncii iar locul de munca actual imi este o foarte mare deschidere a carierei mele pe viitor, acesta este faptul pentru care ma agit atat.Pe langa asta permisul imi este suspendat din 04-04-2012 nu mai e mult si se fac 7 luni si in tot acest timp nu s-a rezolvat nimic, o sa tina cont judecatorul de perioada asta care eu nu am avut permis?

Va multumesc
achimescu a scris:

Locul meu actual de munca si recent dobandit nu imi permite sa stau un an fara permisul de conducere, si nici un cazier nu da bine in cariera mea,
Va multumesc

Din pacate constientizati cam tarziu acest lucru. Trebuia sa va ganditi la acest lucru cand v-ati hotarat sa va urcati la volan in ciuda faptului ca consumaseti bauturi alcoolice.

achimescu a scris:

Pe langa asta permisul imi este suspendat din 04-04-2012 nu mai e mult si se fac 7 luni si in tot acest timp nu s-a rezolvat nimic, o sa tina cont judecatorul de perioada asta care eu nu am avut permis?

Va multumesc

Judecatorul nu o sa tina cont de aceasta perioada pentru ca nu are nicio relevanta fata de individualizarea pedepsei.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.70 costycom2003 costycom2003 Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)