avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de crestere a copilului=vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate?

Buna ziua!
Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in specialitate?
multumesc.
adica 1 luna e perioada de vechime in specializare din toti cei 4 ani:)?
Da, intrucat legea nu are caracter retroactiv .. ea se aplica numai pentru situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare ...
multumesc mult.
Continui...cu urmatoarea intrebare: daca te inscrii in Colegiul Consilierilor juridici cu o vechime de 2 ani jumatate...te inscrii ca stagiar sau ca definitiv ?...si se da vreun examen pt a face parte din colegiu?
Multumesc...
Potrivit Legii nr.514/2003, art. 12 :
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.
(2) Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.
(3) De asemenea, in ceea ce priveste definitivarea in functia de consilier juridic, pe baza vechimii in celelalte profesii juridice, se aplica in mod corespunzator prevederile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
(4) Drepturile si obligatiile consilierului juridic stagiar sunt cele prevazute in actul de numire sau in contractul de munca, inclusiv toate celelalte drepturi ale functiei, pe perioada stagiului.
.....

Prin urmare, legea prevede ca stagiul incepe de la debutul exercitarii profesiei si nicidecum la data inscrierii in CCJ care nu este obligatorie ....
Multumesc=D>...de la colegiu mi s a spus ca pentru cei 2 ani si jumatate trebuie sa te inscrii ca si cj stagiar...ca pentru definitiv ar fii nevoie de 5 ani vechime..ceva de genul.....

Alte discuții în legătură

Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate. nayra nayra Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un ... (vezi toată discuția)