avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de crestere a copilului=vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate?

Buna ziua!
Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in specialitate?
multumesc.
Sunt in aceeasi situatie, CCC 2008-2010.

Consider ca putem vorbi de "facta futura" (Aplicarea în timp a Noului Cod civil, Prof. dr. Gabriel Boroi), este o situatie juridica care s-a nascut inainte de intrarea in vigoare a legii noi, dar care produce efecte in viitor.
Art.6 al.6 Cod civil spune ca "Dispoziţiile legii noi sunt de asemenea aplicabile şi efectelor viitoare ale situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acesteia ...".
Deci, in situatia de fata, daca aplicam AZI prevederile OUG 148/2005 fara modificarile aduse prin OUG 124/2011, adica nu recunoastem ca vechime in specialitate CCC care a avut loc inainte de 2012, ar fi vorba de ultraactivitatea legii vechi (situatie in care legiuitorul ar fi prevazut expres) si "ar determina rezolvarea diferentiata a aceleiasi situatii juridice, ... ceea ce ar conveni principiului egalitatii in drepturi a cetatenilor, aplicand persoanelor aflate in aceeasi situatie juridica un tratament discriminatoriu." (Decizia nr.1027/2007 a Curtii Constitutionale).

Consider ca perioada CCC se poate recunoaste ca vechime in specialitate, daca aceasta recunoastere s-a cerut dupa intrarea in vigoare a OUG 124/2011, chiar daca CCC a avut loc inainte de aceasta data.
Inca n-am avut nevoie, dara daca ma lovesc de aceasta problema in momentul in care doresc angajarea, cred ca solutia cea mai rapida este solicitarea unei adrese din partea Ministerului Muncii pentru lamurire, avand in vedere ca utilizatorul katy79 a primit raspuns favorabil din partea lor.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici instantele nu ne dau un raspuns clar :)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate. nayra nayra Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un ... (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este vechime in specialitate - se aplica si in cazul meu oug nr. 124/2011? alia2 alia2 Buna ziua, In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut ... (vezi toată discuția)