avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de crestere a copilului=vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate?

Buna ziua!
Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in specialitate?
multumesc.
Daca inainte de intrarea in CCC ati avut functia de administrator pe c.i.m., atunci perioada de CCC nu poate constitui vechime in specialitatea studiilor judridice.
da...ma gandeam ca e vreo scapare.. pe undeva...
Nu prea este vreo astfel de scapare ...
freeelis a scris:

Perioada 2008 - 01.01.2012 , CCC constituie vechime in munca , iar perioada de dupa 01.01.2012 , constituie vechime in munca si in specilaitate

daca legiuitorul dorea sa restranga situatiile pentru care se considera ca CCC constituie vechime in specialitate, o facea in mod expres prin OUG 124/2011.

dar, nu poti considera ca 2 situatii juridice similare produc efecte distincte...in primul rand,pe motiv de discriminare...

cand au fost taieri bugetare...s-au aplicat retroactiv, dar pentru acordare de drepturi, nu se aplica?
poate un pct de vedere juridic de la Ministerul Muncii ar ajuta mai bine...

Cand au fost taieri bugetare nu au fost retroactive ... cititi bine Legea nr.118/2010 si veti observa ca nu s-a aplicat retroactiv ... Ceea ce sustineti este o incalcare a principiului de drept constitutional privind neretroctivitatea legii civile ...

Alte discuții în legătură

Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate. nayra nayra Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un ... (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este vechime in specialitate - se aplica si in cazul meu oug nr. 124/2011? alia2 alia2 Buna ziua, In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut ... (vezi toată discuția)