avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere in tablou direct ca avocat definitiv. Baroul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere in tablou direct ca avocat definitiv. Baroul Cluj

Buna ziua,

in decembrie 2008 am promovat examenul de intrare in profesie organizat de baroul Cluj. Inainte de inscriere, mi s-a confirmat de catre secretariatul baroului ca, in cazul promovarii examenului, voi fi inscris direct in tablou ca avocat definitiv, intrucat fusesem definitivat anterior in functia de consilier juridic (prin aplicarea art. 281 din Statutul UNBR). Desigur ca intre momentul inscrierii si cel al sustinerii examenului, a intervenit celebra OUG nr. 159/2008, care a abrogat tocmai prevederile din art. 16 si 19 ale Legii 51, pe care se baza art. 281 din Statut. Intrucat, ca majoritatea normelor romanesti (ca si statutul profesiei, desigur), aceasta ordonanta este execrabil redactata, inclusiv in ce priveste dispozitiile sale tranzitorii, este un prilej numai bun de interpretare contradictorie a sa, de catre onoratele barouri. Astfel, in continuare unele barouri (Mures, Suceava, de ex), accepta inscrierea direct ca avocat definitiv a celor care au fost definitivati anterior in functia juridica, pe cand altele (care anii anteriori procedasera astfel) nu. Conform informatiilor oferite de baroul Cluj, doar dupa 1 februarie (de, ardeleni...) vor fi eliberate deciziile de validare a examenului, pana atunci incertitudinea continuand sa domneasca asupra subiectului. Va rog pe cei care eventual sunteti in aceeasi situatie cu mine, daca aveti alte informatii, sa le impartasiti.

Va multumesc anticipat :D
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:20, 6 Aprilie 2009
Au aparut modificarile OUG159/2008 publicate de UNBR 11.03.2009
Am sunat astazi la Baroul Bucuresti si mi s-a comunicat ca s-a numit un Consilieer Raportor care va analiza fiecare cerere de primire in profesie ca avocat definitiv (in functie de punctul de vedere transmis de UNBR).

Am sunat la UNBR unde o stimata domna (Maria Munteanu, sefa de cabinet) mi-a trantit telefonul in nas iritata de faptul ca mi-am permis sa ii cer sa imi comunice punctul de vedere oficial al UNBR. Doamna a fost foarte iritata de faptul ca am solicitat sa mi se raspunda la cererea depusa la UNBR.
Doamna este doar un alt functionar, platit din contributiile noastre, care isi permite un astfel de comportament.

II recomand acestei doamne si celor care se comporta ca ea sa incerce o reconversie profesionala daca aceasta meserie o streseaza atat de mult.

Cam atat pentru moment ...



Buna tuturor confratilor in suferinta,

Acelasi raspuns, studiat si teatral, l/am primit azi in Cancelaria Baroului Bucuresti.
Recomandarea lor: sa mai avem rabdare ca tot am dovedit acest lucru pana acum.

I/am replicat ca este intolerabil sa asteptam atat si sa suferim pt indecizia lor, mentionand in treacat si diligenta de acre au dat dovada alte barouri pt cereri similare.
Raspuns prompt: nu ne intereseaza ce au facut altii ... no comment!!!

Astia chiar vor sa ne scoata in decor pana la aparitia legii de aprobare a OUG?!
Am participat acum cateva ore la dezbaterea Proiectului de lege si la dezbatere au participat si Decanul Baroului Bucuresti si Presedintele UNBR.
Impresia mea a fost ca vor da acceptul pentru cei care indepplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
- au vechime 5 ani in profesia juridica anterioara;
- au sustinut examenul de definitivare in aceasta profesie;
- au promovat examenul de admitere in profesia de avocat.

Nu stiu ce se va intampla pana la urma cu cei care nu au 5 ani vechime..:( Eu am 4#-o
daca reusiti sa obtineti o copie a documentului pe care UNBR l-a transmis catre BB privind interpretarea si aplicare OUG 159/2008 va rog sa il postati... se pare ca e secretX-(
multumesc

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)