avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere in tablou direct ca avocat definitiv. Baroul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere in tablou direct ca avocat definitiv. Baroul Cluj

Buna ziua,

in decembrie 2008 am promovat examenul de intrare in profesie organizat de baroul Cluj. Inainte de inscriere, mi s-a confirmat de catre secretariatul baroului ca, in cazul promovarii examenului, voi fi inscris direct in tablou ca avocat definitiv, intrucat fusesem definitivat anterior in functia de consilier juridic (prin aplicarea art. 281 din Statutul UNBR). Desigur ca intre momentul inscrierii si cel al sustinerii examenului, a intervenit celebra OUG nr. 159/2008, care a abrogat tocmai prevederile din art. 16 si 19 ale Legii 51, pe care se baza art. 281 din Statut. Intrucat, ca majoritatea normelor romanesti (ca si statutul profesiei, desigur), aceasta ordonanta este execrabil redactata, inclusiv in ce priveste dispozitiile sale tranzitorii, este un prilej numai bun de interpretare contradictorie a sa, de catre onoratele barouri. Astfel, in continuare unele barouri (Mures, Suceava, de ex), accepta inscrierea direct ca avocat definitiv a celor care au fost definitivati anterior in functia juridica, pe cand altele (care anii anteriori procedasera astfel) nu. Conform informatiilor oferite de baroul Cluj, doar dupa 1 februarie (de, ardeleni...) vor fi eliberate deciziile de validare a examenului, pana atunci incertitudinea continuand sa domneasca asupra subiectului. Va rog pe cei care eventual sunteti in aceeasi situatie cu mine, daca aveti alte informatii, sa le impartasiti.

Va multumesc anticipat :D
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:20, 6 Aprilie 2009
ecaterinahalmagean a scris:

Buna. Am primit raspuns pozitiv de la barou. Sapt viitaore marti trebuie sa depun juramantul si sper sa primesc in curand actele. Din cate stiu eu, au fost aprobate mai multe dosare, in special a celor cu peste 5 ani vechime. Nu pot preciza nr dosarelor aprobate. Cunosc doar cateva persoane carora li s-a aprobat dosarul Tu ce ai facut? Noutai?


Buna si felicitari tie si tuturor colegilor. Bafta, same time, celor in asteptare.
De acum incolo ne astepta un alt tip de lupta ...
Succes!!!
Dupa lupte seculare am primit raspuns favorabil =D>

Mult succes celor care inca mai asteapta solutionarea cererilor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)