avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face?

am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu a avut loc acest proces.....au respins cererea si a ramas aceeasi pedeapsa .am facut recurs la curtea constitutionala...credeti ca am sansa acolo? mai pot cere art 320,indice 1?sau ce mai pot face?mentionez ca este vorba de un proces penal care sa judecat .intai la judecatorie.apoi la tribunal iar in cele din urma la curtea de apel.ce cale de atac mai am?va multumesc
Nu cred ca despre asta este vorba.
si la apelul facut anul trecut la tribunal,a fost facut in termen,atunci sa dat pedeapsa maxima de 6 ani cu executare...la curtea de apel nu sa luat nimic in consideratie ...parca timp de un am de zile nici nu a avut loc acest proces...totul a fost in termen si nu inteleg de ce sa respins aplicarea lui 320.ind 1?indeplinesc toate conditiile acest articol...nu m_am abatut cu nimic de la el....acum am facut recurs in termen...procesul sa terminat pe 11.09.2012,solutia sa dat pe 18.09.2012.,iar recursul l_am facut tot pe 18.09.2012.deci totul este in termen...ce se intampla?unde sa gresit?m_ai am alta cale de atac decat acest recurs pe care l_am facut pe 18.09.2012?nu am inca termen?cat dureaza?
Vi s-a mai spus dar repet:in 2008 nu exista art 320^1 dar a intrat in vigoare in 2010.Dvs. trebuia sa invocati acea decizie a CCR-la care am facut trimitere intr-un mesaj anterior-si in care se mentioneaza ca cei aflati in situatia expusa de dvs. vor beneficia de efectul legii mai favorabile,deci trebuie sa se faca aplicarea art 320^1 si in cazul dvs.Daca recursul nu a fost motivat corespunzator,judecatorii nu vor intelege exact situatia si il vor respinge....in acest caz v-ar mai ramane la indemana doar contestatia la executare.
va multumesc.deci acum trebuie sa astept sa iasa motivatia de la redactat si pe urma se trimite dosarul la bucuresti sau se judeca la iasi?ar putea fi primul termen la anul sau mai devreme?
trenuie sa ma prezint si eu la termene ?
c_am cat va dura acest proces?
Termenul poate fi si la anul
Depinde in cat timp se redacteaza hotararea de instanta de apel.
Referitor la sanse doar avocatul care va studia dosarul va va putea informa.
Eu am avut si in recurs aplicarea acestui text de lege si nu am cum sa inteleg de ce nu s-a aplicat in apelul dvs.

Doar in recurs se mai poate sa se aplice daca a gresit instanta de apel.
Pe calea contestatiei nu veti reusi nimic urmand ca aceasta sa se respinga de instanta.

Alte discuții în legătură

320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)