avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
mentionez ca eu nu pot face acea perioada de concediu paternal nefiind incadrat timp de 12 luni inaintea nasterii copilului. copilul este nascut pe data de 10.04.2012 iar sotia a terminat cele 126 de zile de concediu medical luna trecuta. va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
pet65, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 31 Octombrie 2012
buna seara , sotia mea este in concediu maternal , inainte de concediu a lucrat la o gradinita fiind angajata a spitalului , intre timp au fost preluati de primarie , vreau sa intreb daca in aceasta perioada poate negocia salariul sau poate semna un contract de munca cu noul angajator ? mai mentionez ca noul angajator a solicitat sa faca o noua cerere de suspendare a activitatii ea fiind deja in concediu . va multumesc
1. Notiunea de concediu maternal nu exista, este ori concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ori concediu crestere copil (CCC).

2. Daca este in CCC are contractul individual de munca (CIM) suspendat.

3. Pentru a nu i se suspenda indemnizatia pentru CCC trebuie sa procedeze astfel:
- la primul angajator (spitalul) sa face cerere de incetarea a suspendarii CIM si de reluare a activitatii.
- apoi sa faca cerere de incetare a CIM cu aceeasi data cu care a solicitat reluarea activitatii.
- incheie un CIM cu noul angajator (primaria) si cu aceeasi data cu care incepe noul CIM face si o cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani validunca validunca daca de la 1 martie 2012, beneficiaza si tata de concediu paternal pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani,obligatoriu 1 luna., iar mama nu lucreaza, ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru ccc cameliadaj cameliadaj Buna ziua, 1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se ... (vezi toată discuția)
Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt ccc in acelasi timp? bdk bdk Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului. Intrebarea mea este daca eu as putea in ... (vezi toată discuția)