avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amprenta de la locul faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amprenta de la locul faptei

Am o mica problema..as vrea o scurta explicatie...acum cateva luni am lucrat la un prieten si dupa o sapt am plecat din tara...si cand am venit inapoi ma chemat politia sa imi ia amprente..si dupa cateva luni ma cheama iar si imi spune ca a iesit o amprenta de a mea de la un deget..:-D si acu cica am fost eu..de parca eu as putea sa intru prin geam cu un deget..ce trebuie sa fac eu???
Si ce ar trebui sa fac eu in acest caz???Si cu poligraful ???
Apararea trebuie sa o discutati cu avocatul dvs. angajat.
Sunt multe situatii in care avocatul trebuie sa ia o decizie in 2-3 secunde.
Daca nu veti apela la avocat probabil ca va vor hartui ca sa recunoasteti sau sa dati o declaratie aiurea si necredibila care sa faca instanta sa va creada vinovat.
Politistii se pricep sa intoarca din condei situatia asa cum se pricep si avocatii sa intoarca lucrurile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
avocat_penalist, utilizator
Existenta amprentei dumneavoastra in imobilul in cauza nu este o dovada a faptului ca ati intrat in mod nelegal,cu scopul de a sustrage bunuri,ci doar a prezentei dumneavoastra in imobil,si din moment ce propietarul,''prietenul'' dumneavoastra sustine ca ati fost in imobil impreuna cu acesta in multiple ocazii,amprenta nu are deloc forta probanta.Si ca sa vorbim mai deschis,politia nu ancheteaza,nu hartuieste pe cineva fara motiv,probabil au indicii cu privire la faptul ca ati comis mai multe furturi,lucru care ii motiveaza in a forta nota.Nu va autoincriminati,angajati un avocat chiar in faza curenta de urmarire penala,in cazurile de acest gen,avocatul este mai util acum decat in faza de judecata.Cel mai probabil va vor cere in mai multe randuri sa faceti completari asupra declaratiei initiale,toate in scopul de a va autoincrimina prin omitere,contrazicere,etc.Acestea sunt tactici generale ale ''militiei''.Retineti,politia nu are probe,daca aveau erati cel mai probabil arestat,sau cel putin era deja trimis dosarul in instanta,presiunile pe care le fac ei in aceasta situatie divulga clar faptul ca in acest moment numai dumneavoastra va puteti dovedi prin recunoastere vinovatia.Cu toate acestea,infractiunile de furt calificat,in special cele din locuinte sunt comise de mai mult de o persoana in majoritatea cazurilor,daca asa este cazul recomand si celorlalti suspecti acelasi lucru...daca nu e prea tarziu deja :P
Este adevarat ce va spune colegul avocat mai sus.In timp uitati ce ati declarat si va poate prinde cu minciuna sau pur si simplu Sa scrieti ceva care sa ajute politia.
Este dificil de probat ca ar fi intrat pe fereastra insa depinde foarte mult si ceea ce rezulta din restul probelor.
O singura amprenta ar genera probleme de ordin probatoriu insa in raport de declaratiile partilor din proces se pot intampla multe lucruri.
Conteaza foarte mult cum s-a desfasurat audierea suspectului si ceea ce a declarat.

Cert este un singur lucru.
Faptul ca pot fi condamnate persoanele care sunt cercetate in stare de libertate tot asa cum exista si prezumtia de nevinovatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Cautat/cercetat pentru un presupus furt deceoare deceoare Buna ziua! Locuiesc in strainatate din 2013. Acum 4 luni se prezinta la usa cumnatei mele din bucuresti unde eu am avut viza de flotant pe bucuresti pana in ... (vezi toată discuția)
Invinuire in furt calificat? szidonia szidonia Buna ziua,Va rog sa ma ajutati cu o problema in legatura cu furtul calificativ. Eu si cu sotul meu am cumparat o casa la tara(cu actele in ... (vezi toată discuția)