avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proba audio!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proba audio!

Buna dim!
Acum ca sa legalizat ascultarea telefonica am dreptul in instanta sa depun doada o inregistrare audio?E vorba de un litigiu de munca in care patronul recunoaste ca nu mi a dat toti cuveniti prin salar!
Cel mai recent răspuns: AssUwish , utilizator 21:10, 21 Aprilie 2009
In prezent, proba audio nu este reglementata de Codul de procedura civila ca mijloc de dovada ...
De la regula înscrisă în art.1169 C.civ., legea stabileşte şi o altă excepţie . Astfel, art.287 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”. Această excepţie este instituită în scopul ocrotirii angajaţilor şi organizaţiilor sindicale, atât faţă de poziţia lor în proces cu angajatorul, cât mai ales faţă de împrejurarea că deciziile pe care le poate lua acesta din urmă (de imputaţie, de desfacere a contractului de muncă etc.) fac dovada în justiţie până la proba contrară. Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angaja-torului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .
Din ce stiu eu nu s-a reglementat, ci au aparut reglementari noi de aceea nu e bine sa se abuzeze de aceste drepturi si prevederi, cu atat mai mult cu cat se trambiteaza ca se indreapta mai ales impotriva retelelor de crima organizata, iar pe de alta parte acesta lege nu dispune ascultarea mesajului vocal ci doar a datelor apelului adica numarul de la care s-a format numarul apelat, data, ora etc.
cermak gruianu a scris:

Astfel organele de cercetare si urmarire penala ar putea solicitata operatorilor de telefonie mobila prezentarea acestei convorbiri (in cadrul celor 6 luni de zile de la data efectuarii convorbirii).Ati dovedi, zic eu, falsul in declaratii, si pe latura civila faptul ca sunteti vatamata in drepturile dvs. prin acele afirmatii dovedite a fi false.

Av. Cermak Iuliana


stimata doamna, convorbirile nu se inregistreaza in avans, si nu se pastreaza timp de 6 luni. se retin doar datele de trafic, ca si pana acum.
Datele in plus retinute nu sunt chiar relevantem dar nu m-ar mira sa fie vandute asa cum vinde Registrul Comertului date de identificare absolut irelevante! Ca numarul de telefon al mandatarului catre cei ce doresc sa contacteze firme!
Or, mandatarul e o persoana insarcinata cu o anumita actiune, posibil sa nu se vada cu asociatii sau firma, motiv pentru care si oamenii aceia dau datele mele personale inutil si cei care cumpara baze de date dau bani degeaba.

In schimb, pentru operatorul de servicii internet, de exemplu, traficul poate aduce si statistici despre inclinatiile IP spre anumite produse, cautari, contacte.
De exemplu, sigur.
Nu pot baga mana in foc despre faptul ca publicitatea prin posta nu ar putea folosi, eventual, date de la ei si ca ei nu vor face bani ilegal din asta.
Sau poate m-a apucat si pe mine paranoia??
:D
Inregistrarea ca mijloc de proba: Am oferit prin terta persoana o suma de bani datorata unei pers. care, prin lege are calitatea de functionar- administrator asociatie proprietari. Am trimis exact suma stipulata in incheiere, caci recunoscusem debitul la prima infatisare. A refuzat-o. Stiind ca minte deobicei si are si ...cine sa il asculte, am rugat terta persoana sa il sune, de pe mobilul meu pe al lui, in prezenta mea. Am ascultat pe speaker discutia in care a recunoscut ca a refuzat banii. Am si inregistrat-o pe terta persoana pe reportofon, stiind ca va minti. A mintit in instanta, unde eu am mers cu banii in folie de plastic, i-am aratat in public, cu mana ridicata deasupra capului si am rugat sa ii primeasca in fata instantei. Am pierdut, consemnandu-se ca nu am achitat suma. Chiar nu trebuie schimbata legea? Nu are nici o legatura cu art. 16 si 21?

Alte discuții în legătură

Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta? catacata2011 catacata2011 Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema! inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer ... (vezi toată discuția)
Proba audio intr-un proces radujit radujit Am si eu o intrebare: proba audio intr-un proces (fie penal fie de dreptul muncii) se poate admite ca si proba in instanta? Exista anumite conditii pe care ... (vezi toată discuția)