avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata compensatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata compensatorie

buna ziua! as dori sa aflu daca as putea beneficia de plata unui salariu compensatoriu, in conditiile in care, lucrez la un notariat, ca singur angajat, si datorita schimbarii sediului in alta localitate, am primit preaviz de disponibilizare incepand cu data de 22.01.2009. Mentionez ca in contractul individual de munca nu este specificata plata acestui salariu.
In al doilea rand as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj, intrucat sunt studenta in anul I la o facultate particulara si daca trebuie declarat acest lucru la intocmirea dosarului de somaj.
va multumesc anticipat pentru ajutor.
lucya
Cel mai recent răspuns: mihaelan , utilizator 13:37, 17 Martie 2009
violeta_nuky a scris:

Multam mult pentru raspuns.
Dar aceste plati compensatorii nu se pot acorda din fondul de garantare ?m-ar interesa daca exista norme la acest fond.Si inca o intrebare, ce se retine la aceste plati compensatorii?Cu stima,Violeta

Platile compensatorii sunt acordate de catre angajatori din fondurile proprii ...
Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare, denumiti in continuare angajatori in stare de insolventa.
Nu sunt convinsta ca nu se calculeaza nici un fel de taxe.Daca este asa spune-mi baza legala.Mentionez ca nu e concediere colectiva, ci individuala iar firma e de constructii.
As dori sa -mi dea un raspuns abilitat dl.consilier juridic Elis, ma bazez foarte mult pe ce-mi spuneti stiind ca dati numai raspunsuri documentate.Cu stima, Violeta
Codul fiscal prevede neimpozitarea platilor compensatorii acordate in cazul concedierilor colective, prin urmare consider ca pentru concedierile individuale se aplica impozitul pe venit.
Contributia de asigurari sociale pentru persoanele care beneficiaza de plati compensatorii se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj la nivelul cotei contributiei individuale de asigurari sociale
Multam mult, dar as dori baza legala unde scrie de contributia asigurarilor sociale suportata din bug.asig.somaj.Se plateste si CCM 0.75%?Dar sanatatea?Cu stima, Violeta
Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale , art.21 alin.6

Alte discuții în legătură

Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri salariale Marius Nou Marius Nou Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)