avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata compensatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata compensatorie

buna ziua! as dori sa aflu daca as putea beneficia de plata unui salariu compensatoriu, in conditiile in care, lucrez la un notariat, ca singur angajat, si datorita schimbarii sediului in alta localitate, am primit preaviz de disponibilizare incepand cu data de 22.01.2009. Mentionez ca in contractul individual de munca nu este specificata plata acestui salariu.
In al doilea rand as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj, intrucat sunt studenta in anul I la o facultate particulara si daca trebuie declarat acest lucru la intocmirea dosarului de somaj.
va multumesc anticipat pentru ajutor.
lucya
Cel mai recent răspuns: mihaelan , utilizator 13:37, 17 Martie 2009
Multam mult pt.promptitudine si raspuns.Mai am o intrebare.
Salariatul respectiv, concediat individual mi-a prezentat CM pe perioada de preaviz.Adica,preavizul incepea cu 12.01.2009,15 zile lucratoare si in data de 16.01.2009 pana la 29.01.2009 aduce CM boala obisnuita.
Pot sa-i mai desfac contractul de munca incepand cu 01.02.2009 tinand cont ca nu a avut preaviz? Ce trec in notificarea de preaviz? ce fac in cazul asta? Salariatul isi doreste sa intre in somaj.Cu stima, Violeta si multumesc anticipat.
Pe perioada concediului medical preavizul este suspendat, urmand a incepe sa curga din nou de la data terminarii concediului medical.
Pentru concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun., preavizul este de 20 zile lucratoare si nu 15 zile lucratoare.

Pentru a beneficia de somaj, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa aiba un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- c.i.m. sa nceteze pentru motive neimputabile salariatului. Temeiul legal il reprezinta unul din urmatoarele articole : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Codul muncii.
Multam inca o data.Deci recapitulez: impozit pe venit (neacordandu-se deducerea ,impozit cam mare),com.ITM,Sanatate,CCI calculate la un salariu
O zi buna.Cu stima,Violeta
violeta_nuky - parerea mea........ intrucat nu este vorba de concediere colectiva salariile compensatorii sunt considerate venituri salariale, deci se platesc toate contributiile angajat/angajator.
pentru salariile compensatorii se achita toate contributiile angajat / angajator.

Alte discuții în legătură

Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri salariale Marius Nou Marius Nou Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)