avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... nu pot reprezenta institutia in instanta pentru ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

nu pot reprezenta institutia in instanta pentru neinscriere in colegiul consilierilor juridici

Partea adversa a invocat in plangere ca nu am dreptul sa reprezint institutia la care sunt consilier juridic pt ca nu sunt inscrisa in colegiul consilierilor juridici.
V-ati lovit de pb asta?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:33, 26 Noiembrie 2012
Sunt de acord cu ce a scris Lucian Huzum. Statutul profesiei de consilier juridic a fost publicat in MO ( asa cum a fost publicat si Statutul avocatilor) si este opozabil tuturor.
Sa vedeti ce probleme se vor ridica cu privire la reprezentarea pers. juridice, incepand cu data de 1 februarie cand va intra in vigoare NCPC.
De când o hotărâre a unei asociații profesionale are putere de lege.
Sunt de acord cu antevorbitorii mei, statutul consilierilor juridici este opozabili tuturor membrilor acelui ONG.
Da, si eu îmi doresc sa existe un ordin profesional al consilierilor juridici, dar pana atunci, prevederile statutului mentionat nu sunt opozabile altor persoane care nu sunt membre in respectiva ASOCIATIE, iar, in ceea ce privește desfășurarea unui proces civil/penal, sunt opozabile doar actele normative in vigoare, deoarece respectivul statut nu are valoarea unui act normativ.

PS: un ordin profesional este recunoscut printr-o lege

PPS: va rog sa-mi precizati si mie care este legea care a recunoscut ordinul profesional al consilierilor juridici, indiferent despre ce uniune este vorba
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Alp08, utilizator
De cand si Statautul avocatilor are putere de lege.
Si de cand un statut adauga la lege?
Daca statul adauga la lege inseamna ca recunosti ca statutul are putere de lege.De fapt imi dau seama ca nu esti consilier juridic ci avocat ( ca ti cu ei).
Vezi asta este problema, ca noi suntem dezbinati in loc sa ne unim sa ne aparam drepturile.

Alte discuții în legătură

Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Incadrare jurist neinscris in corpul consilierilor juridici lidi02 lidi02 pot ocupa postul de jurist la o unitate sau e neaparat nevoie de a ma inscrie intai in Colegiul consilierilor juridici/ Multumesc (vezi toată discuția)
Taxe neuniforme practicate de colegiile consilierilor juridici PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, am facut o mica analiza a taxelor acestei asociatii profesionale pe judete, in limita resurselor. Concluziile sunt urmatoarele: I. Taxa de ... (vezi toată discuția)