avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin Hotarea AGAP

Buna ziua,
Urmeaza sa-mi renovez/amenajez in totalitate apartamentul proaspat achizitionat si tocmai am aflat astazi de la administratorul blocului cum ca orele de liniste "la ei, pentru ca asa au stabilit ei" sunt intre 21:00-09:00 si 12:00-16:00. Asta inseamna 3 ore de lucru dimineata, 4 ore de pauza la pranz si alte 5 ore de lucru dupa-amiaza/seara. Imi pare foarte exagerat acest program de liniste si as dori sa stiu ce sanctiuni sau amenzi pot primi, si din partea cui, daca eu voi decide sa respect orele de liniste prevazute in Legea nr. 61/1991 (republicata 2011) Art. 3 Alin. 26 care prevede ca:

"tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;"

In cazul in care ma trezesc cu Politia la usa pentru ca eu nu am respectat hotararea Adunarii Generale a Proprietarilor cu privire la orele de liniste din bloc ci le-am respectat pe cele prevazute in lege, pot primi amenda de la Politie? Daca da, asta inseamna ca Politia respecta si normele stabilite de AGAP sau doar legile statului roman?
Care este cadrul legal prin care Asociatia de Locatari/Proprietari imi poate da amenda sau ma poate sanctiona in vr-un fel anume (si care ar fi acesta)?

Tin sa mentionez ca nu este afisat in bloc intervalul orar de liniste, acesta fiindu-mi comunicat verbal de catre administrator.

Cu respect,
Dan
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 20:34, 23 Septembrie 2019
Cu această problemă ma confrunt azi. Fetita mea de 1an si 2luni,are programul de somn de la 13:30 la ora 15:30... dar astăzi,vecinul de sub noi a inceput lucrarile in apartament... este groaznic,masina de găurit merge de 20 min,si nu stiu ce sa fac...sa cobor jos sa-i atrag atenția sau sa sun la poliție???? Fetita plânge de când a inceput sa dea găuri scumpi meu vecin
Incercati calea amiabila.
Dupa ce va veti instala, si mai ales cind --ori daca--- aveti copii, va va prinde bine si dvs acest program de liniste stabilit de asociatie.
Oricum, mai nou orice "amenajare" de apartament seamana cu o demolare, zici ca e la nebuni, numai rotopercutoare si alte masinarii care toate fac un zgomot --- si vibratii!!--- ca la balamuc!
Ar trebui mai drastic stabilit ce anume scule ai voie sa folosesti intr-un bloc, ca azi m]ine dau gauri cu pickhammerul.
Viata ca o priza...
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
EugeniaG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de propietari Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu eu locuiesc intr-un apartament cu chirie in craiova.vecinul meu isi revoneaza apartamentul si de dimineata de la 8 pana seara la orele 21-22 bate intr-una. ce ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament Sorin Sorin Sorin Sorin De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand ... (vezi toată discuția)