avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturile elevului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturile elevului

Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si magazin propriu in scoala din care sa iti cumperi alimente si lichide?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:33, 26 Octombrie 2012
Eu am inteles asta... dar de ce sa inchizi o scoala de elevi doar pentru 5-10 care lipsesc de la ore? eu de ce sa fiu inchis in scoala atat timp cat nu fac probleme nu lipsesc de la ore si am un comportament respectuos si adecvat ?

Si mai am o intrebare. In caz de proces probele audio cu telefonul se iau in considerare?
Intreb deoarece patronul vorbeste urat cu elevii. (Epave, Parasute.. etc)
Din pacate parinti mei sunt plecati in afara tarii si nu prea pot sa iau contact foarte des cu ei. Si as dori sa stiu daca ,eu persoana peste 18 ani, as putea sa fac ceva in situatia in care ma aflu.
Si mai vreau sa stiu daca noi ca elevi avem dreptul la libera exprimare si la o opinie. Pentru ca pe noi nu vor sa ne asculte deloc si daca incerci sa iti spui punctul de vedere incepe sa tipe si vorbeste sa spunem ,,mai urat' si cu amenintari ca te dam afara... nu inteleg de ce din cauza a 5 elevi pedepsesti o clasa intreaga sau in cazul acesta toata scoala..
Practica e generalizata la nivelul intregii tari. Nu aveti voie sa parasiti incinta scolii in timpul programului, este atat pentru siguranta voastra cat si pentru evitarea accidentelor si a chiulului generalizat.

Poti sa cumperi inainte de a intra la ore mancare, sau chiar mai bine, iti faci de acasa niste senvisuri. In legatura cu accesul la medic, daca e urgenta se suna la 112 sau daca nu e urgenta se da bilet de voie.

Aveti dreptul la libera exrimare, dar in limitele decentei si ale regulamentului. Adica nu aveti voie sa jigniti sau sa apostrofati profesorii sau colegii si nici sa vorbiti in timpul cursurilor.

Voi nu aveti acolo un Consiliu al Elevilor, nu ati ales un presedinte al elevilor care sa va reprezinte?
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Acum depinde despre ce este vorba. Incercati sa expuneti putin problema respectiva, fara a intra in detalii. Sunt convinsa ca veti primi ajutor de la unul din colegii mei.

Aceasta nu justifica insa comportamentul abuziv al acestor cadre didactice. :)

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar manolachealex manolachealex Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ... (vezi toată discuția)
Libertate in scoli sau nu? Oprea_Flavia Oprea_Flavia Sunt eleva in clasa a XII-a la un liceu prahovean. De ani de zile, scoala a tinut portile deschise catre toti elevii si vizitatorii (monitorizandu-se cine ... (vezi toată discuția)