Din tot se s-a analizat pe forum pana la acest moment aceasta pare singura varianta viabila daca instanta va lua act de mediere in scurt timp.
Singura problema este sa accepte instanta sa ia act de mediere in cat mai scurt timp.
Se va face si ancheta sociala in cauza si acest lucru va amana cauza chiar si in caz de mediere.
Am avut de curand un caz in care s-a efectuat ancheta sociala doar pentru ca s-a solicitat aplicarea legii noi ( NCC) cu privire la autoritatea parinteasca comuna fara a se schimba altceva in hotararea de divort.
Si daca in caz de autoritate parinteasca comuna instantele procedeaza in acest fel este de domeniul evidentei ca in caz de stabilire a domiciliului minorului la celalalt parinte probabilitatea de a se efectua ancheta sociala este si mai mare.
Asa cum v am mai spus si argumentat mai sus, conventia aceea face parte din procedura divortului cu minori pe cale notariala. Este prealabila eliberarii certificatului de divort.
Ca exista o hotarare au un acord al lor, nu vad diferenta, numai incapatanarea unora de a umple instantele de procese inutile.
Eu le-as spune partilor ca o actiune de gen e inadmisibila, neindeplinind conditiile esentiale ale unui proces civil, anume partile sa nu se inteleaga. Si e pierdere de timp pentru intreg sistemul.
Aveti dreptate.
Asa i-am spus si eu la client prima oara dar el o tinea cu notarul.
Acum i-am spus de mediere si se gandeste.
Vrea totusi un act oficial, o hotarare judecatoreasca.
Dar a inteles ca provizoriu avocatii partilor pot sa faca actele pe care sa le semneze.