avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare cota indiviza intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare cota indiviza intre mostenitori

unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. este obligatorie prezenta tuturor? Care este forma cedarii, vanzare-cumparare,donatie?
Cel mai recent răspuns: bzsolt , utilizator 22:08, 20 Iulie 2014
Buna ziua

as avea o intrebare .... as dori sa cumpar o casa prin credit bancar, care are 3 mostenitori.
doi mostenitori care au o cota mai mare doresc sa vanda imobilul dar al treilea care are o cota de 1/8 cere pretul de 5 apartamente, defapt vrea sa se razbune pe ceilalti 2 din motive personale.
ce este de facut in aceasta situatie? ideea e ca si eu ca si cumparator sunt presat de timp legat de acordarea creditului.
daca mostenitori se duc in instanta ca si timp cam cat ar dura solutionarea?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - 4 proprietari meleasaliviu meleasaliviu Buna ziua, In actul de proprietate al unui teren agricol sunt 4 proprietari. Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui (total teren 8 ha). Pe el nu sunt ... (vezi toată discuția)