avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare abonament
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare abonament

buna ziua

se poate deconta pe firma un abonament mijloc de transport pt un angajat?
valoarea abonamentului e de 96 lei
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 10:09, 27 August 2013
Cheltuielile efectuate pentru transportul salariatilor la si de la locul de munca sunt cheltuieli in scopul realizarii de venituri impozabile,conform art.21 alin.(1) din Codul fiscal si pct.23 din Normele de aplicare ale acestui articol,fiind cheltuiala deductibila la determinarea profitului impozabil.La alin (4) al art 55 din Codul fiscal se prevede ca aceasta cheltuiala:"c/val transportului la si de la locul de munca al salariatului",nu este inclusa in veniturile salariale si nu este impozabila,in intelesul impozitului pe venit.

Eu peste tot vad ca sunt deductibile doar in cazul cand sunt doua localitati....
gresesc cu ceva?

art 55.
(4) f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;

g) sumele primite de angajaţi pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare a indemnizaţiei primite pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului. Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice;


Este vorba despre art.55 alin.(4) lit.a).
Traim in Romania....
Daca ne legam de acel articol trebuie demonstrat ca respectivul abonament este folosit doar in scop de firma. Doar asa este 100 % deductibil. Daca reusiti sa demonstrati acest aspect, se poate deduce fara a se calcula contr. sociale si impozit.
si cum as putea demonstra..... sa ii iau de mana si sa ii duc sa vada unde sta angajatul?:-/

Traim in Romania....
Daca ne legam de acel articol trebuie demonstrat ca respectivul abonament este folosit doar in scop de firma. Doar asa este 100 % deductibil. Daca reusiti sa demonstrati acest aspect, se poate deduce fara a se calcula contr. sociale si impozit.



Alte discuții în legătură

Legea 168/2013 - diurna deductibila corina_130787 corina_130787 Buna ziua, in legea 168/2013, la pct.4 se precizeaza: articolul 21 alineatul (3) litera b) [b]se abroga[/b]. Aceasta litera se refera la cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Diurna externa SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,avem 2 intrebari: 1.La o diurna externa de 35E /zi ,ce contributii i se retin salariatului? 2.Ni s-a aprobat diurna de 35E/zi cu data de ... (vezi toată discuția)