avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare?

Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! Adym.
Cel mai recent răspuns: petricapetrisor , utilizator 21:45, 11 Iunie 2013
Exagerati :)
E posibil sa exagerez. :)
Am adus doar o argumentatie logica la ce s-ar intampla daca nu s-ar duce nimeni la vot. Din fericire, exista si oameni care stiu ce inseamna responsabilitatea votului.
Declaratiile unui politician, 14.02.2013:
"Eu am făcut o greșeală la ultimul referendum. Și greșeala a fost că până la urmă, deși pierdeam, că nu m-am bătut. A doua oară nu mai repet această greșeală. Dacă mă mai suspendă odată, de data asta mă bat cu ei să iasă electoratul la vot."

MINȚÍ, mint, vb. IV. 1. Intranz. A face afirmații care denaturează în mod intenționat adevărul, a spune minciuni. ◊ Expr. (Fam.) Minte de stinge (sau de stă soarele-n loc, de-ți stă ceasul, de-ngheață apele), se spune despre un om foarte mincinos. 2. Tranz. A induce în eroare pe cineva; a înșela.
Sursa: DEX '98 (1998)

CONTRAZÍCE, contrazic, vb. III. 1. Tranz. A susține contrarul celor spuse de cineva; a nega. 2. Tranz. A nu se potrivi, a fi în opoziție, a fi incompatibil cu ceva; a dezminți ceva. 3. Refl. A spune ceva în opoziție cu cele afirmate anterior de tine însuți. 4. Refl. recipr. (Despre susținătorii unor opinii, unor afirmații etc.) A avea păreri deosebite, a nu fi de acord unii cu alții.  (Despre afirmații, depoziții etc.) A nu se potrivi unele cu altele; a se ciocni. – Contra1 + zice (după fr. contredire).
Sursa: DEX '98 (1998)
pai vrea sa spuna ca se va "bate" sa iasa si ailalti 10 mil. (din 18 mil.) care au stat data trecuta acasa "sa nu valideze lovitura de stat" (zicea el impreuna cu blaga).

noi ce trebuie sa 'ntelegem e ca sa nu se incerce cumva iar suspendarea, ca-i pune el p-aia 10 mil. sa zica "nu":rofl:
Declaratiile aceluiasi politician, 26.02.2013:
"Din pacate, aceiasi lideri foarte vocali de azi au organizat lovitura de stat din iulie - august si in septembrie nu a mai acceptat nimeni sa discute intrarea Romaniei in Schengen."

Deci, acum o saptamana spunea ca va indemna oamenii sa iasa la vot, adica nu ar mai fi lovitura de stat, acum iar e lovitura de stat. Ba e, ba nu e, in functie de interesul personal al personajului. Asteptam urmatoarea declaratie in care va spune ca iar nu e lovitura de stat.

Alte discuții în legătură

Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)
Referendum nrosu nrosu consider ca marti 21.08.2012 toti cei care am votat sa ne aflam in strada sau la sediul CCR care va trebui sa delibereze in privinta referendumului ... (vezi toată discuția)
1.500.000 de voturi falsificate la referendum? ContSters257414 ContSters257414 [i]Numai din descoperirile făcute de DNA, numărul voturilor fraudate se ridică la aproximativ 1,5 milioane. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de ... (vezi toată discuția)