avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!!

Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele cetateniei italiene, inafara de dreptul la vot. Sunt ceva avantaje legate de pensie, de ex daca m-as intoarce in RO , statul italian in momentul iesirii la pensie vireaza pensia cuvenita in RO? Care este perioada in care statul italian da un raspuns cererii?
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 11:19, 19 Decembrie 2012
Pentru comunitari, cel putin 4 ani de rezidenta in raza aceleasi primarii.
Reditul ultimilor 3 ani. dar sa nu uitam ca actele sunt verificate de mai multe ori pana cand se aplica instanta . Asta inseamna continuitatea contractului de munca . Si apoi cel putin 2 ani pana cand primiti raspunsul autoritatilor abilitate. Atentie insa la taxa de 200e. Daca nu ma insel , legea noua prevede taxa de 200e pt fiecare membru al familiei cuprins in cererea de obtinere a cetateniei italiene.Va doresc succes.
total eronat. 4 ani de rezidenta IN ITALIA, nu in raza aceleiasi primarii. in ce priveste cererea ea se face separat, numai minorii sunt trecuti la unul din parinti. actele sunt verificate la depunere in prefectura, si daca totul e in regula atunci ele merg mai departe la ministerul de interne urmand a astepta 2 ani calendaristici de la data depunerii. lista documentelor v-am dat-o deja. e scrisa in italiana dar nu cred ca este o problema dupa 9 ani in Italia.
chiar total eronat? Va doresc o zi buna d-l avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente cetatenie italiana gabrielag13 gabrielag13 Buna ziua . Se poate sti care sunt documentele pentru obtinerea cetateniei italiene ? Cum sunt aproape sigura ca trebuie certificatele de nastere , trebuie ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Citatenia italiana ica77 ica77 buna seara a tutii,,ma cheama ica,,,am si eu o antrebare ,,sant an italia de 10 ani ,,cu domiciliu din 2007 cu contract de munca ,,ce acte miar trebuie pentru ... (vezi toată discuția)