avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati

Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari:

1. Cum poti adunce banii legal in tara?
2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca nu aduci banii in tara?
3. Cum poti investi legal banii offshore in Romania sau UE?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RTModels , utilizator 15:12, 8 Februarie 2013
Existau odata "Paradisuri fiscale. Acum nu mai exista dupa parerea mea. Cel putin daca esti din zona UE si vrei sa "scapi" de anumite taxe prin aceste firme offshore. Oficialii UE s-au cam prins si au inchis multe portite de scapare ( desigur mai pot exista, nu zic ca sunt inchise toate)
Cei care mai folosesc aceste paradisuri fiscale sunt doar evazionistii care vor sa scoata bani din tara sau sa introduca" bani curati " in UE castigati prin diverse metode in alte tari...

~ Conținut șters la cerere ~
Achizitionarea de servicii offshore se impoziteaza cu 16 % si tva daca nu se demonstreaza la control necesitatea acelui serviciu ( o necesitate maaaare - va zic din propria experienta) : documente contracte, explicatii "beton" etc etc...
Deci nu mai e nici o " afacere " facturarea dinspre offshore....cu 16 + 24 % taxe la stat...nu se merita.
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:

va multumim pentru opinie si informatie. totusi, nu putem sa nu ne intrebam de ce marile companii din Ro si UE au relatii de business intense cu offshore-uri. sa fie doar pentru ca au la indemana acele "bune argumentari"?


Buna observatie.

Alte discuții în legătură

Impozit firma paradis fiscal sebisibiu sebisibiu Intentionez sa infiintez o firma intr-un paradis fiscal (firma offshore). Intrebarea mea: daca platesc impozit in tara respectiva (paradisul fiscal) va mai ... (vezi toată discuția)
Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)