avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... rezıdent permıs de sedere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

rezıdent permıs de sedere

sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara vıza?(ungarıa,austurıa,germanıa) etc pt plımbare? astapt rspuns.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 30 Decembrie 2012
cu doua saptamanı ın urma am vrut sa plec ın germanıa cu proprıul autovehıcul,am ajuns la vama nadlac mı-au varıfıcat permısul de sedere sı pasaportul sı mı-au acordat vıza de ıesıre cand am ajuns la ungurı eı dupa jumatate de ora au zıs ca nu pot trece frontıera ptr.ca ımı este necesara o vıza schengen(am ıncercat sa ıı explıc lucratoruluı vamal sı nu a fost de acord mı-a zıs sa merg sa-mı cumpar o vıza shengen m-am abtınut sa nu rad)am renuntat sı m-am cazat ıntr-o pensıune dın apropıere..lucratorıı vamalı de la nadlac m-au ajutat ff mult sı mı-au zıs sa depun o plangere ın acest sens,sı eu am atasat toate toate legıle cu prıvıre la cetatenıı cu drept de sedere pe termen lung le-am trımıs prın e-maılul lor sectıa nadlac pe partea ungarıa...va multumesc ptr.raspunsurı ceı caresunt ın sıtuatıa mea sper sa le ajute macar un pıc..multumesc
Da, vamesii nu cunosc dreptul european si s-au uitat la permisul de rezidenta ca la felul paispe. Daca asta e primul caz pe care l-au intalnit, n-aveau nici ei de unde sti, daca nu fusesera instruiti. Mai usor ar fi fost sa luati un avocat la trecerea frontierei, iar ala le-ar fi spus clar cum stau lucrurile. De preferinta un avocat maghiar, ca sa discute cu ei pe limba lor.
In conformitate prevederile cu art.5 alin.1 lit.b) din Regulamentul (EC) nr.562/2006 al Parlamentuluui European si al Consiliului din 15 martie 2006 privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulatii a persoanelor peste frontiere (Codul Frontierelor Schengen) cetatenii statelor terte, pentru sederi ce nu depasesc trei luni intr-o perioada de sase luni, trebuie “sa fie in posesia unei vize valabile, daca se solicita, conform Regulamentului Consiliului (EC) nr.539/2001 din 15 martie 2001 care enumera statele terte ai caror cetateni trebuie sa fie in posesia unei vize cand traverseaza frontierele externe si statele ai caror cetateni sunt exceptati de la cerinta, cu exceptia cazului in care poseda permise de sedere”.

Dac doriti adresati-va si reprezentantelor diplomatice a tarilor pe care intentioneaza sa le vizitati, la Bucuresti, pentru a va informa daca aceasta Directiva a fost inplementata in legislatia statului respectiv si daca sunt impuse conditii suplimentare ce trebuiesc respectate.
vreau sa ımı datı o parere ın acest caz(de cate orı ı-am scrıs la nadlac e-emaılul sectıe polıtıe ungrı am atasat documentele pe care le detın nu am prımıt nıcı un raspuns! va cer parerıle dvs! multumesc mult..
Nu aveti decat sa va adresati autoritatile ungare in acest caz.. Ministerului de Interne, Ministerului de Externe pentru a vedea ce raspuns va dau...

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)