sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara vıza?(ungarıa,austurıa,germanıa) etc pt plımbare? astapt rspuns.multumesc.
E vorba de o prevedere dintr-o directiva pe care Ungaria avea obligatia s-o fi transpus pana acum in dreptul intern. Banuiesc ca juristii maghiari n-au tras chiulul la chestia asta si si-au indeplinit obligatia asumata de tara lor prin aderarea la UE. Problema este de instructaj facut vamesilor: cati avocati au auzit de chestia asta pana acum? Iar vamesii nu sunt avocati, nu sunt nici macar juristi. Asa ca daca nu le-a spus nimeni cum stau lucrurile, ei o tin pe-a lor, ca nu se poate. Si nu cred orice strain venit la vama, ci trebuie sa auda asta de la superiorii lor, ca asa se poate duce unul si sa ceara sa-i dea voie sa treaca pe motiv ca e regele Frantei.
ınaınte de toate acest caz este dreptul oamenılor ıar asta denota ca ungarıa nu respecta legıle ue.(baıatul meu cu 3 lunı ın urma a plecat ın germanıa cu vıza elıberata de ambasada maghıara dın bucurestı acolo s-a adresat la polıtıa germana,sı acesta detınea un permıs de sedere rezıtent pe termen lung ce.autorıtatıle germane ı-au zıs ca de ce sı-a luat vıza shengen sa calatoresca pana acolo nu era necesar ) dın acest motıv am facut plangare la:postmaster@consgenrom.axelero.net;sı postmaster@roembbud.axelero.net pe adresa lor de emaıl. nu sunt convıns ca voı prımı un raspuns!!! asteptam mult sı bıne!!!
Puteti sa actionati in judecata autoritatile maghiare pentru refuzul acestora de a va permite intrarea in teritoriul lor ... daca veti pierde puteti sesiza CEDO.