avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... rezıdent permıs de sedere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

rezıdent permıs de sedere

sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara vıza?(ungarıa,austurıa,germanıa) etc pt plımbare? astapt rspuns.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 30 Decembrie 2012
E vorba de o prevedere dintr-o directiva pe care Ungaria avea obligatia s-o fi transpus pana acum in dreptul intern. Banuiesc ca juristii maghiari n-au tras chiulul la chestia asta si si-au indeplinit obligatia asumata de tara lor prin aderarea la UE. Problema este de instructaj facut vamesilor: cati avocati au auzit de chestia asta pana acum? Iar vamesii nu sunt avocati, nu sunt nici macar juristi. Asa ca daca nu le-a spus nimeni cum stau lucrurile, ei o tin pe-a lor, ca nu se poate. Si nu cred orice strain venit la vama, ci trebuie sa auda asta de la superiorii lor, ca asa se poate duce unul si sa ceara sa-i dea voie sa treaca pe motiv ca e regele Frantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
tgeorgescu, utilizator
ınaınte de toate acest caz este dreptul oamenılor ıar asta denota ca ungarıa nu respecta legıle ue.(baıatul meu cu 3 lunı ın urma a plecat ın germanıa cu vıza elıberata de ambasada maghıara dın bucurestı acolo s-a adresat la polıtıa germana,sı acesta detınea un permıs de sedere rezıtent pe termen lung ce.autorıtatıle germane ı-au zıs ca de ce sı-a luat vıza shengen sa calatoresca pana acolo nu era necesar ) dın acest motıv am facut plangare la:postmaster@consgenrom.axelero.net;sı postmaster@roembbud.axelero.net pe adresa lor de emaıl. nu sunt convıns ca voı prımı un raspuns!!! asteptam mult sı bıne!!!
Puteti sa actionati in judecata autoritatile maghiare pentru refuzul acestora de a va permite intrarea in teritoriul lor ... daca veti pierde puteti sesiza CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)