avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua,

La firma care lucrez seful meu nu mi-a acordat concediu de odihna pe motiv ca nu are cine sa ma inlocuiasca dar totusi m-a pus sa fac o cere de concediu ca sa fie acoperit in caz de control si ca ''vedem cum o s-o rezolvam, probabil c-o sa iti platesc concediul''.Acum la sfarsit de an a venit cu codul muncii si mi-a spus ca nu se platesc concediile decat in caz de demisie si ca cine nu a luat concediu pe parcursul anului l-a pierdut.Intrebarea mea este daca eu mai pot face ceva in acest sens?Vreau sa va spun ca exista posibilitatea de a-mi recupera cererea de concediu de odihna deoarece am acces la o parte din acte.
Va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 29 Decembrie 2012
Va inteleg frustarea .. insa ar fi mai bine ca in reg.intern al angajatorul sa existe anumite prevederi exprese in legatura cu CO , astfel incat sa puneti preveni astfel de situati
Daca ati fi facut programarile concediilor, asa cum spune Codul muncii, la sfarsitul anului pentru anul viitor, acum salariatul nu mai avea motiv sa refuze concediul daca era programat (decat in cazul unor motive obiective).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna elyt2004 elyt2004 Daca nu imi pot efectua in intregime concediul de odihna si intru in concediu de maternitate si apoi in cei 2 ani pt ingrijirea copilului,beneficiez de zilele ... (vezi toată discuția)