avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift

Mama mea locuieste singura intr-un apartament de 3 camere si plateste, la asociatia de proprietari, cheltuieli de intretinere si repartatii lift in functie de nr de camere. De la asociatia de proprietari, i s-a spus ca asa trebuie calculat Este normal plata cheltuielilor cu liftul sa fie in functie de nr de camere ?????. Asta inseamna ca pentru un apartament trei camere cu 1 persoana , se foloseste mai mult liftul decat intr-un apartament cu 2 camere in care locuiesc 5 persoane. Cel puti asa reiese din facturi . Dupa calculul asociatiei de proprietari, cu liftul nu se plimba persoanele, ci numarul de camere.#-o#-o
Firma nu avea nici-un motiv sa scrie asa pentru ca uite, deja au aparut neclaritati/nedumeriri. Fiind o firma specializata in intretinerea ascensoarelor, incheie un contract de service cu as. proprietari, nu cu co-proprietarii din bloc care azi sunt unii, maine pleaca si vin altii... Cum sa-i bagati in aceeasi ecuatie? Nu stiu daca baietii s-au gandit la ceva anume, insa mi se pare un nonsens. In caz de ”ceva” firma nu discuta cu co-proprietarii, ci eventual cu presedintele as. prop. care s-ar putea sa nici nu locuiasca pe-acolo, dar in calitatea sa raspunde prin semnatura ca fiind parte in contractul de service.
Lasati-ii in pace. Liful aprtine tuturor proprietarilor din bloc/scara, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
.....Si inca ceva foarte important de stiut:
- asociatia, ca entitate juridica, nu are nicio proprietate, ea doar gospodareste, administreaza proprietatea comuna stapanita de proprietarii acelei scari. Din punct de vedere al proprietatii comune acestia sunt coproprietari.

Am inteles.
Din acest punct de vedere are sens: Asociatia de Proprietari, in calitate de beneficiar - ca reprezentant legal al proprietarilor care detin ascensorul in co-proprietate.
Week-end placut!
L.C.
Consider ca legea trebuie modificata in sensul bun al cuvantului.
Daca o persoana sta intr-un ap. de 4 camera de ce trebuie sa plateasca dupa metrii patrati?
Doar o singura persoana foloseste liftul, nu zecile de metrii patrati ai apartamentului, daca apartamentul meu are mai multi metrii patrati am platit la cumpararea lui pentru asta.
Pai de ce nu se plateste liftul in functie de nr de Kg. a locatarului?
"Liftul", asa cum este impartit pe liste, pe cota-parte indiviza este un abonament la service, adica o lucrare de intretinere a proprietatii comune.
Cel care are 4 camere are si o cota-parte din proprietatea comuna mai mare, deci si o contributie proportional mai mare decat a unui apartament cu 2 camere, de exemplu, la aceste cheltuieli.
Cu alte cuvinte ti se intretine, repara, modernizeaza o cota mai mare de proprietate decat a unui apartament cu 2 camere.

Folosinta liftului este alta chestiune si in acest inteles proprietarii platesc curentul electric cu care functioneaza liftul.
Acest curent electric este inclus in factura de electricitate care se repartizeaza pe numar de persoane.

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)