avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift

Mama mea locuieste singura intr-un apartament de 3 camere si plateste, la asociatia de proprietari, cheltuieli de intretinere si repartatii lift in functie de nr de camere. De la asociatia de proprietari, i s-a spus ca asa trebuie calculat Este normal plata cheltuielilor cu liftul sa fie in functie de nr de camere ?????. Asta inseamna ca pentru un apartament trei camere cu 1 persoana , se foloseste mai mult liftul decat intr-un apartament cu 2 camere in care locuiesc 5 persoane. Cel puti asa reiese din facturi . Dupa calculul asociatiei de proprietari, cu liftul nu se plimba persoanele, ci numarul de camere.#-o#-o
Daca administratorul dvs. face precum ziceti, inseamna ca este ca un cocos intre fazani, nu intre gaini. Sunteti mai nou pe forum si va pot spune ca multi useri au reclamat acest aspect. Omul vede ca nu va interesati de nimic, adica vii acasa, inchizi usa si pa, pe mine nu ma intereseaza nimic. Cam asa este in west de unde in loc sa invatam numai lucrurile bune, le copiem doar pe cele proaste - insa sa nu uitati un lucru: acolo sunt mai putini proprietari ca la noi. Acolo sunt blocuri intregi cu un singur proprietar, iar ceilalti sunt chiriasi. Proprietarul isi angajeaza un administrator care, da, taie si spanzura pe-acolo si ce zice el este sfant. Chiriasul desigur are drepturi stipulate clar prin contract, singura lui obligatie este sa-si achite la timp chiria. Nu o achita - zboara de nu se vede. In rest nu-l priveste liftul, subsolul, teava sparta si alte fasuri de-ale noastre. 70-75% dintre noi ne-am ”trezit” la bloc, da, la etajul10 ca asa i s-a dat repartitie de la fabrica, intre timp a avut posibilitatea (cu chiu si vai) sa-si cumpere locuinta, dar este vecin cu dvs. care cu totul intamplator stati la etajul1 si nici in Cotul Donului nu va priveste de cel de la et. 10. Ei, nu-i chiar asa, din fericire. Chestia cu renuntatul la partile comune nu tine. Adica poti sa renunti, dar de platit trebuie sa platesti ca este lucrul tau, achizitionat odata cu locuinta.
Faza cu deconectarea de la sistemul centralizat nu este o noutate. La noi in asociatie din peste 500 de apt., au mai ramas conectati la sistem cam 65-70 proprietari. Din fericire, se poate incheia un contract individual de furnizare in aceste cazuri, adica proprietarul aflat in situatia aceasta trebuie sa-si cam gospodareasca reteaua de incalzire, adica sa se preocupe de izolarea tevilor de pe tronsonul sau. Daca mai sta si la un etaj superior, mai bine renunta de pe acum la aceasta solutie.
Noi tot am incercat sa va facem sa intelegeti niste lucruri privind traiul in condominiu, dar se pare ca nu o sa reusim. Chiar nu ma deranjeaza acest lucru, este treaba dvs. si a celor care au nesansa sa fie vecinii dvs., cat si a celor care conduc as. proprietari din care faceti parte.
Chiar sunt curios ce o sa rezolvati pana la urma. este posibil ca la un moment dat sa hotarati in totalitate abandonarea liftului. Legea va permite acest lucru. Aici nu-i ca la automobile, unde lege te obliga sa ai oglinzi retrovizoare, cu toate ca unii ar spune ca lui nu-i trebuie acest accesoriu... E mult pana departe!
Probabil ca va imaginati ca sant un personaj recalcitrant si abordez lucrurile doar din punctul meu de vedere.... nu este chiar asa. Apreciez linistea, incerc pe cat posibil sa nu deranjez vecinii, sant adeptul proverbului: "ce tie nu-ti place...altuia nu face".
Ma deranjeaza inechitatile, incorectitudinea si legislatia aberanta.... si atunci ma inflamez.
In blocul cu 10 etaje locuieste un amic, eu stau intr-unul cu 4 etaje.
Consider ca legea poate fi adaptata in functie de situatie. Ma deranjeaza faptul ca niste capete patrate au facut o lege [EDIT] care are tot felul de lacune si aberatii.
Am sufrageria deasupra casei scarii, iarna aveam pardoseala rece. Ca sa rezolv problema am izolat tavanul de pe casa scarii; am considerat ca este problema personala si in consecinta am rezolvat-o personal.
Administratorul pe care-l avem nu are nici o sansa sa adopte un comportament discretionar, pur si simplu: nu i se permite. Este un tip sufletist vorbeste cu oamenii, le asculta pasurile si incearca sa gaseasca solutii. Eu il apreciez.
La automobile este cu totul altceva, acolo platesti taxe, accize la benzina, rovinieta, asigurare si ITP iar statul de drept iti da voie sa circuli cu bibiul. Nu platesti....nu circuli. Sau daca o faci - o faci pe pielea ta.
In cazul liftului ar fi: platesti...folosesti liftul. Nu platesti - nu-l folosesti. Am mai spus-o si o repet: pe spinarea celor de la parter si et.1 este pus un bir abuziv [EDIT]

Interventie moderator

Renuntati la folosirea de expresii licentioase!
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
elga50, moderator
Cu liftul a ramas ca-n tren.
S-a lasat cu amenintari si procese. Locatarii de la P+1+2+3 si-au gasit un avocat care sa-i reprezinte. Deocamdata nimeni nu face nici o miscare....nici macar liftul.
Si dupa cum se vede daca liftul nu face nici o miscare... nici banii nu mai ies din buzunare.
Sa-i reprezinte ca sa ce?
Sa-i reprezinte in caz ca.... vor fi dati in judecata.

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)