avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv munca ramura constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv munca ramura constructii

contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 12 Iunie 2013
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog frumos daca angajatorul trebuie sa respecte clauzele minimale din acordul sectorial / ramura constructii (ma refer mai ales la salarizare). Am salarii de 800, 846, respectiv 2000 lei...dar le-am stabilit prin negociere, nu cu coeficienti...nu am stiut de existenta acordului...
Am control ITM (iar) :)
Va rog...
Multumesc

edit later
am citit
cred ca da...

Ce amenda risc?! Nu am aplicat coeficienti pt.calificati....(trebuia 900 nu 800)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Herra_, utilizator
Ii sunt aplicabile prevederile acelui acord angajatorului respectiv?
Asta intreb eu :sorry: Dă Doamne sa nu-i fie aplicabile!
Nu am contractele de subantrepriza.Are o lucrare la primarie. Acolo a lasat ITM-ul invitatia.
E vorba de un SRL - CAEN 4399 si 4299
Societatea de la care a preluat lucrarea este parte semnatara a acordului.(nu am voie sa scriu denumirea)
SRL-ul meu, care executa lucrarea, nu este parte semnatara a acordului.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Herra_, utilizator
Acordul sectorial de care vorbiti este aplicabil numai daca societatea este parte semnatara la acesta.
Conf art 133 alin 1 lit c Lg 62/2011 clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi angajaţii încadraţi în unităţile din sectorul de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă şi care fac parte din organizaţiile patronale semnatare ale contractului.

Asadar prev CCM la nivel de ramura vi se aplica doar daca societatea face parte din organizatia patronala, semnatara a CCM la nivel de ramura.

Alte discuții în legătură

Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura speta etta etta coeficientii de ierarhizare din cadrul unui CCM la nivel de ramura trebuie obligatoriu aplicati? lucrez la o societate de prestari servicii publice si de ... (vezi toată discuția)