Buna ziua,
Spuneti-mi va rog frumos daca angajatorul trebuie sa respecte clauzele minimale din acordul sectorial / ramura constructii (ma refer mai ales la salarizare). Am salarii de 800, 846, respectiv 2000 lei...dar le-am stabilit prin negociere, nu cu coeficienti...nu am stiut de existenta acordului...
Am control ITM (iar) :)
Va rog...
Multumesc
edit later
am citit
cred ca da...
Ce amenda risc?! Nu am aplicat coeficienti pt.calificati....(trebuia 900 nu 800)
Asta intreb eu :sorry: Dă Doamne sa nu-i fie aplicabile!
Nu am contractele de subantrepriza.Are o lucrare la primarie. Acolo a lasat ITM-ul invitatia.
E vorba de un SRL - CAEN 4399 si 4299
Societatea de la care a preluat lucrarea este parte semnatara a acordului.(nu am voie sa scriu denumirea)
SRL-ul meu, care executa lucrarea, nu este parte semnatara a acordului.
Conf art 133 alin 1 lit c Lg 62/2011 clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi angajaţii încadraţi în unităţile din sectorul de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă şi care fac parte din organizaţiile patronale semnatare ale contractului.
Asadar prev CCM la nivel de ramura vi se aplica doar daca societatea face parte din organizatia patronala, semnatara a CCM la nivel de ramura.
Ccm constructii
GeorgeG
Buna ziua!
Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)