avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

am o mare nelamurire si poate ma ajutati cu un sfat:

Lucrez din 2010 la o firma si postul meu tocmai ce a fost restructurat...
Vreau sa stiu cum pot demonstra unui nou angajator,, vechimea mea in munca, joburile pe care le-am prestat pana acum(aprox 10 ani, firme si pozitii diferite), avand in vedere ca eu nu mi-am primit cartea de munca la inceputul lui 2011 si se pare ca a "fost pierduta" in mod convenabil de actualul angajator....adica, el sustine ca mi-ar fi dat-o dar e o minciuna sfruntata si nu am semnat niciun proces verbal de predare primire.
multumesc, apreciez orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 30 Ianuarie 2013
Statul a reglementat obligatia angajatorului , in principal , si , in secundar cea a ITM-ului in art.8 din HG nr.500/2011.
pai da, una din societati nu mai exista, alta e in alta localitate...chiar e complicat...nu inteleg de ce ITM-ul nu-l poate obliga pe actualul angajator sa-mi dea cartea de munca sau sa faca dovada unui proces verbal de predare-primire....chiar in halul asta am ajuns noi angajatii? anagajatorul chiar nu poate fi tras la raspundere, in nici.un fel??
Ati facut sesizare la ITM?
inca nu dar urmeaza sa fac o sesizare.
In sesizare mentionati datele de identificare ale dvs si ale angajatorului, precum si aspectele considerate de dvs ca fiind incalcari ale legislatiei muncii - relatii de munca, securitate si sanatate in munca.

Alte discuții în legătură

Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Se desfiinteaza itm? adela05 adela05 Daca se desfiinteaza ITM cu o sa demonstram vechimea si salariul avut?? (vezi toată discuția)