avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere

Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un act al meu se afla la respectiva persoana dar nu vrea sa mi-l dea. As vrea sa stiu daca cele recunoscute de acea persoana trebuie dovedite cu inca un martor pt ca din spusele politistului care ancheteaza cazul nu am sanse ca procurorul sa-mi dea favorabila actiunea si sa mearga mai departe cu pana in instanta pt a-mi putea recupera acel act . Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
cris_deo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 20:02, 19 Februarie 2009
Niciodata Supremul nu o sa zica ca daca exista o singura proba care poate fi luata in seama va fi condamnata o persoana prezumat nevinovata.
Avand in vedere situatia de fapt, in cazul retractarii declaratiei ( care nici macar nu stim daca nu a dat-o aiurea) nu mai raman probe temeinice care sa poata duce la condamnarea unei persoane.

Daca mergeti si declarati ca ati facut jaful secolului si mai vine un martor care declara ca v-a vazut si apoi va schimbati declaratia nu pot sa cred ca veti fi condamnat penal.

Nici macar nu stim ce parerea are parchetul ca sa stim daca chiar s-a stabilit ca fapta exista cu adevarat.Cateodata lucrurile nu sunt atat de simple precum par.

avocat Claudiu Lascoschi
Niciodata,in lumea asta,sau in cea Deapoi,un procuror,sau un magistrat,nu va condamna pe cineva,doar pe baza declaratiilor parti vatamata si a recunoasteri faptuitorului. Desi nu bag mana in foc.... :)
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Avand in vedere situatia de fapt, in cazul retractarii declaratiei ( care nici macar nu stim daca nu a dat-o aiurea) nu mai raman probe temeinice care sa poata duce la condamnarea unei persoane.

Ti-am mai spus, chiar daca declaratia invinuitului / inculpatului este retractabila (pe langa divizibila), retractarea aceasta are loc in anumite conditii. Vez practica supremului, de asemenea,i doctrina.

filipstelian a scris:

Niciodata,in lumea asta,sau in cea Deapoi,un procuror,sau un magistrat,nu va condamna pe cineva,doar pe baza declaratiilor parti vatamata si a recunoasteri faptuitorului. Desi nu bag mana in foc....

De unde scoateti fratilor textele acestea??? Daca nu ai martori sau alte probe, scrie undeva ca declaratia partii vatamate si a invinuitului / inculpatului nu pot duce la aflarea adevarului ? Arata, te rog, textul acela, aici si acum !
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
mariusms, utilizator
Eu in general ma bazez mult in aparare pe declaratia invinuitului sau inculpatului.De aici se fac ramificatii de-a dreptul surprinzatoare.In cazul acesta treaba sta asa cum o vad eu.

Prin coroborarea probelor se intelege mult mai mult decat credeti.Cu avocat ales persoana respectiva nu poate fi condamnata.Teoretic, daca ar fi condamnata instantele superioare a desfiinta sau casa hotararea.

avocat Claudiu Lascoschi

Regula e simpla. Declaratia invinuitului / inculpatului este divizibila, adica organul judiciar retine ceea ce se coroboreaza cu celelalte probe.
Aici, alta proba este declaratia persoanei vatamate. Daca aceste probe se coroboreaza, nu ai ce sa mai faci.
Este adevarat ca declaratia invinuitului / inculpatului este si retractabila, dar, cum ai vazut, retractarea aceasta nu se face oricum, ci in anumite conditii.

Alte discuții în legătură

Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe baza propriei delcaratii dorians dorians Am si eu o problema mai mult teoretica (in practica am rezolvat in alt mod :yes:) Poti sa fii condamndat DOAR pe baza propriei declaratii? La instantele de ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala! corinuta corinuta As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)