avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare energie termica

Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 locatarii au hotarit sa nu se mai citeasca repartitorele si sa se imparta in mod egal pe nr. de apartamente costurile energiei termice. Eu am semnat la montarea repartitoarelor un contract cu firma care se obliga sa asigure 10 ani citirea contoarelor, iar acest contract e inca in vigoare. Pot vecinii sa rezilieze acest contract fara mine ? Eu platesc la fel ca si ceilalti locatari desi nu locuiesc acolo. Poate cineva sa-mi dea o solutie avind in vedere ca eu in urmatorii ani nu voi locui in acel apartament? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:56, 9 Februarie 2013
Chestia cu plata curentului NU este discutabila.
Daca nu exista contor separat pentru ascensor atunci o parte din valoarea facturii (aprox. 70%) este repartizata pentru ascensor si o platesc TOATE PERSOANELE PREZENTE in aceea luna, iar diferenta de factura se repartizeaza pentru lumina pe casa scarii,care se poate repartiza pe cota-parte indiviza si este suportata de catre toti proprietarii indiferent daca locuiesc sau nu.
Repatizarea costului energiei electrice consunata de lift si iluminat casa scarii, se face pe numar de persoane si acest lucru NU este discuitabil, ca sa folosesc exprimarile de mai sus.
Conform art. 34 din HG 1588/2007 "energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune" se repartizeaza pe numar de persoane. Instalatie comuna este atat liftul cat si instalatia de iluminat.
Repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza este stabilita in art. 43-47, in care nu regasim amintit consumul de energie electrica.
Asa ca asociatia trebuie sa aplice legislatia si nu sa negocieze aplicarea acesteia dupa cum vrea fiecare sau cum i se pare fiecaruia ca ar fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Contributii soby 1 soby 1 in urma cu 6 luni am devenit preprietarul unui apartament in urma decesului mamei mele .As dori sa stiu daca este normal sa fiu trecut la intretinere si sa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)