avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudine
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudine

Am intalnit in practica unele cazuri cand in timpul controalelor facute de DSP in unitati cu profil alimentar, au cerut sa existe atasat la Fisa de instruire SSM a doua Fise de aptitudine: cea din sem. I si cea din sem. II. Eu cred ca e suficient sa existe o fisa in termen de valabilitate, cu mentiunea "Apt lucru in sectorul alimentar". Care este parerea dumneavoastra? (gigipopa, inspectorssm , alte persoane care cunosc domeniul).
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 00:27, 3 Martie 2013
inspectorSSM a scris:

...o copie a ultimei fise de aptitudini ...
Corect e "Fisa de aptitudine" nu "Fisa de aptitudini", iar la plural corect e "Fisele de aptitudine".
"aptitudinea in munca" # "aptitudini"
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
ionion2000, utilizator
ionion2000 a scris:


Corect e "Fisa de aptitudine" nu "Fisa de aptitudini", iar la plural corect e "Fisele de aptitudine".
"aptitudinea in munca" # "aptitudini"


Vad ca va obsedeaza termenul asta , intrucat citatul preluat si "corectat" de dumneavoastra e din din NM de aplicare a legii 319/2006, cred ca cel mai indicat (ca sa va gasiti linistea) este sa va adresati Guvernului Romaniei care a emis HG. Era bine daca citeati si mai sus un pic.inspectorSSM a scris:

ionion2000 a scris:
Vad ca va obsedeaza termenul asta , intrucat citatul preluat si "corectat" de dumneavoastra e din din NM de aplicare a legii 319/2006, cred ca cel mai indicat (ca sa va gasiti linistea) este sa va adresati Guvernului Romaniei care a emis HG. Era bine daca citeati si mai sus un pic.


Ca sa fim clari, corect e "Fisa de aptitudine" si Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa stie acest lucru, pentru a nu-i induce in eroare pe cei care nu sint medici de medicina muncii.
Acum e bine?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ionion2000, utilizator
Asta ziceam si eu adresati-va guvernului, iar aici incercati sa va concentrati pe raspunsuri care tin cu adevarat de competenta unui medic de medicina muncii.
dragupfa a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri !
gigipopa, in cazul unui eveniment, organele de control au acces la dosarul medical al lucratorului unde se poate vedea continuitatea examenelor medicale, deci nu ar fi o justificare. Parerea mea e ca se face exces de zel, atata timp cat prevederile legale sunt foarte clare.


Una e cercetarea unui eveniment (accident de munca sau boala profesionala) si alta e un control de rutina efectuat de ITM la sediul angajatorului si nu la sediul medicului de medicina muncii, unde se afla dosarul medical.
Pe de alta parte lipsa fisei de aptitudine la angajare inseamna amenda pentru angajator.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
ionion2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii marieta2404 marieta2404 daca o persoana este angajata la o societate cu sediul social intr-o localitate si acesta lucreaza efectiv intr-o alta localitate dar la aceiasi firma, unde ... (vezi toată discuția)
Articol de lege dcostache dcostache Va rog sa imi spuneti care este articolul de lege in care se precizeaza faptul ca fisele individuale privind protectia muncii trebuie sa stea la puctul de ... (vezi toată discuția)
Completare instructaj introductiv general Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, In situatia in care un muncitor semneaza un CIM de ex cu data de 24.09 si instruirea introductiv generala o face efectiv azi este corect dpdv ... (vezi toată discuția)