avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POATE FI COPLATITORUL EXECUTAT SILIT DE RECUPERATOR?
Discuție deschisă în Executare silită

POATE FI COPLATITORUL EXECUTAT SILIT DE RECUPERATOR?

In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a dat creditul la [editat]SRL-recuperatori.El a semnat in 2011 un document cu cei de la [editat],prin care se angaja sa le dea cate 100 de lei pe luna.Le-a platit o luna sau doua,si dupa aceea nu.Acum [editat] a deschis executare silita si impotriva mea.Au voie sa faca asa ceva daca eu nu am semnat nimic cu ei? In cat timp se prescriu creditele de nevoi personale fara garantii si de cand? De la data platii catre banca sau catre recuperator? Va rog un raspuns urgent,fiindca sunt disperata si am un copil de 7 ani de crescut.....
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:43, 4 Februarie 2013
Adica acel document semnat de sotul meu in 2011? Pai l-a semnat el, nu eu....
Cel mai probabil dvs ati renuntat la beneficiul de discutiune si de diviziune prin acel contract d ecredit.

Cei de la banca au cesionat creanta catre firma de recuperari. Cei de la recuperari au acum toate drepturile pe care contractul le conferea bancii.
Si prescriptia intervine de la data semnarii cu recuperatorl,adica 2011?
Prescriptia se calculeaza de la data ultimei plati, deci daca spuneti ca dupa semnarea angajamentului cu firma de recuperare, sotul dvs a mai achitat 2 luni, se calculeaza de la ultima plata. Prescriptia nu curge diferit - pt sotul dvs intr-un fel si pt dvs altfel. Termenul incepe sa curga de la ultima plata. Neachitandu-se din 2011, firma de recuperare apreciind ca sotul dvs nu-si executa obligatia asumata prin angajament, a indreptat executarea impotriva dvs., deci a procedat legal. Semnand contractul de credit ca si coplatitor, raspundeti asemeni sotului. Nu are importanta ca nu v-ati asumat niciun angajament fata de firma de recuperare, ei au cerut executarea unui contract de credit unde SI DVS SUNTETI DEBITOARE.
Si daca divortez de el? Bunuri nu avem: nu avem casa,nu avem masina,doar salariul meu...

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Cui i se pot imputa popriri in cazul unui credit de nevoi personale neplatit? elizachichi elizachichi Buna seara. Va rog ma puteti lamuri ? In anul 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale de cca 150 mil lei vechi.Eu nu am fost implicata cu nimik,nu ... (vezi toată discuția)
Angajament plata - firma recuperari creante liliana62 liliana62 am semnat un angajament de plata cu [firma]. ulterior am solicitat contractul de cesiune intre banca si [firma] , precum si un scadentar cu dobanzile si ... (vezi toată discuția)