avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

microintreprinderi

daca in 2012 am avut o cifra de afaceri de 90.000 euro si eram platitor de impozit pe venit (3%) in 2013 pot sa imi pastrez statutul de platitor de impozit pe venit sau sunt obligat sa trec la 16% ?
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 09:12, 5 Februarie 2013
da, art.112.2(7) Persoanele juridice române care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementărilor legale în vigoare până la data de 1 februarie 2013 păstrează acest regim de impozitare pentru anul 2013."
da, adica pot sa raman microintreprindere cu 3% impozit pe venit desi am avut 90.000 cifra de afaceri
SAU
da, sunt obligat sa trec la 16% ? :)
Ca inteleg ca "Persoanele juridice române care au optat pentru ACEST sistem de impunere" dar nu stiu care e ACEST ... :) Este cel de 16% sau cel de 3% ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
ioanlucian, utilizator
pai, ati optat sa fiti micro inainte de 01.02.2013 pentru care plafonul era de 100.000 euro, prin urmare pt 2013 pastrati acest regim, daca la 31.12.2013 depasiti 65.000 de euro atunci schimbati regimul de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere floracont floracont Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare:Am o societate care in anul 2012 a avut cifra de afaceri mai mare de 65000 euro si mai mica de 100000 euro (plafonul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din sistemul micro Herra_ Herra_ \\"Impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro Daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai ... (vezi toată discuția)
Notificare nedepunere declaratie 100 florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am infiintat un SRL in decembrie 2012, iar in aprilie 2013 am mers la ANAF pentru inregistrarea fiscala si in scopuri de TVA. In declaratia de ... (vezi toată discuția)