avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aviz asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aviz asociatie de proprietari

Stimate Doamne/Domni,

Am nevoie de sfatul dvs. Am cumparat un apartament in sect.3 si doresc sa-l amenajez. Am inceput acest lucru si au aparut si problemele. Doresc sa inchid balconul cu PVC (chiar daca a fost la momentul cumpararii incjis cu cornier) si sa inlocuiesc un perete de caramida de la o debara cu un sistem glisant de usi din pal. Am aflat ca trebuie sa am autorizatie de constructie. Am fost la proiectantul blocului Proiect Bucuresti si mi-a intocmit schita cu modificarile dorite si agreate de ei (este semnat de arhitect). Am obtinut Certificatul de Urbanism si pentru a depune dosarul la Inspectorutul in constructii mai trebuie sa iau si un AVIZ de la asociatia de proprietari. Presedintele este un comunist care nu intelege sau nu vrea sa inteleaga. Replica lui a fost ca in legea 230 nu scrie ca trebuie sa dea vreun Aviz, ca nu este de competenta lui. Am sunat la Inpectoratul in Construcutii care mi-au spus ca imi trebuie acest aviz doar pentru inchiderea balconului. Am facut solictare in scris cu aceste mentiuni insa el tot nu vrea sa imi dea vreun aviz. Acum vrea si proiectul cu modificarile nu doar ce am depus la primarie. Insa pe asta nu l-am facut inca fiindca a fost primul lucru de care m-am ocupat sa iau avizul si apoi sa merg la Proiect Bucuresti sa-mi faca proiectul. Acum mi-e teama sa mai merg sa fac proiectul fiindca daca imi spune ca nu este de acord cu ce vreau sa fac eu si raman si cu banii dati.
CE SA FAC??
In lege scrie ca este responsabilitatea lui de a imi reprezenta interesele in fata administratie publice, dar de fapt se reduce la modul cum vede el lucrurile. Nu are studii de drept ..
va rog ajutor...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:57, 21 Octombrie 2009
Haideti sa stam si sa "cujetam". Avizul de la asociatie vi se cere nu de la un vecin sau altul caruia i-ati tulbura linistea pe parcursul lucrarilor si eventual i-ati trezi invidia, ci de la ASOCIATIE, adica de la reprezentantul asociatiei. De ce? Pentru ca reprezentantul asociatiei este pus in fata proprietarilor sa administreze si sa se ingrijeasca de proprietatea comuna a condominiului, cu tot ce decurge de aici, adica prin lucrarile Dv. sa nu afectati peretii exteriori locuintei (aici s-ar include balconul) si instalatia interioara din apartament, aflata pe verticala (tevi de apa, conducte de evacuare, conducta pluviala, tevile de caldura etc).
In legea 230 nu scrie expres lucrul acesta, ca reprezentantul trebuie sa dea aviz, ci este o consecinta a atributiilor lui rezultate din lege. Deci "comunistul" de care vorbiti nu va da aviz nu pentru ca este comunist, ci pentru ca el nici nu stie bine ce face acolo si de ce este pus in fruntea blocului. Se crede "Voda in loboda, stapanul blocului si al locatarilor lui".
Grija pentru structura de rezistenta (grija vecinilor cum ca ati darama blocul) o poarta proiectantul si alte autoritati competente, nu nea Misu de la 2), motiv pentru care nici nu se cere avizul asociatiei pentru acest lucru. A!!!....presedintele poate sa va ceara avizul de la urbanism si de unde mai trebuie sa umblati ca sa se convinga ca sunteti in legalitate, si nu ca ar avea el vreo competenta in acest sens.
Daca ati inteles logica lucrurilor, mergeti la presedinte cu o schita a balconului si explicati-i in ce consta treaba lui cu proprietatea comuna. Daca nici asa nu pricepe eu zic sa va faceti lucrarea balconului fara nici o aprobare de la el si apoi daca vine sa va intrebe de sanatate cereti-i sa vedeti aprobarile date pentru toate balcoanele inchise din bloc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
elga50, moderator
Maine ma duc si mai fac o cerere in scris la care solicit raspuns tot in scris. Sa vad ce va spune ...
Am fost iar la administratie. Problema ramane in picioare. Dupa interpretarea presedintelui a legii 230 nu are de ce sa isi dea acordul pentru inchiderea balconului findca nu este parte comuna. Iar arata art. 13 lit. 1, 3 si art. 44 lit.2 ca sa inteleaga insa nu impartaseste categoic parea mea si a marii majoritati.In privinta peretelui este altceva. Sa duc proiectu si alte avize sa vada el. I-am explicat ca nu trebuie sa-i prezint nimic fiindca nu are autoritatea de a decide ce modificari trebuie sa fac. Acest lucru mi s-a comunicat din trei surse diferite: primaria sect. 3 sectia urbanism, inspectoratul in constructii, arhitect din cadrul societatii care a proiectat blocul si care imi executa proiectul.
Presedintele are impresia ca voi obtine avizul de contructie pentru modificarile din casa pe baza avizului lui pentru inchiderea balconului (pentru care oricum nu este obligat) fiindca am cutezat sa-mi amenajez celelalet camere si am deranjat vecinii (in afara programului de liniste). D-zeu mie martor ca am preferat sa fac galagie cate 1-2 ore pe zi si nu 8 opt ore continuu, tocmai pentru a nu crea disconfort total in zilele rerspective.
Prin urmare voi merge in instanta pentru a-mi recastiga dreptul.
Cum este mai simplu si ieftin? Pot cere despagubiri fiindca eu nu ma pot muta in aprtament fiindca lucrarile de amenajarea au fost sistate? Adica macar contravaloarea intretinerii echivalente lunilor in care nu am lociut in apartament si tot a fost incasate cheltuielile aferente (eu nu am nci un calorifer in casa dar platesc ca si cum ele ar exista si functiona).
Domnule, eu stiam ca in Bucuresti sunt oameni destepti, dar observ ca nu-i chiar asa... Degeaba ne uitam noi provincialii spre capitala!
Va mai propun o incercare simpla. Ar fi fost bine daca presedintele v-ar fi dat un raspuns negativ la o petitie scrisa a dvs., insa chiar in aceste conditii mergeti la Primaria sect. 3, vedeti ca acolo este un birou specializat in relatiile cu asociatiile de proprietari. Am convingerea ca oamenii de-acolo va vor ajuta!
Faptul ca platiti incalzirea unui spatiu desi nu aveti calorifere este o chestiune pe care trebuia sa o reglementati inca de acum 3-4 luni. Chiar nu mai inteleg nimic ce se petrece la asociatia dvs. !!
era mai cvorect,sa lasati ambitia deoparte,sa discutati cu presedintele,sa i aratati acte si ce vreti sa faceti,pt ca o modificare,poate afecta pe toti ceilalti,si ca de obicei se spune ca inlocuieste o usa,dar nu mentioneaza ca usa este schimbata cu tot cu perete..asa ca fiind o familie ,e bine sa se discute cu toti. In alta ordine,mergeti cu legea la primarie si aratati ce scrie acolo in lege.Sunt multi taie frunze care nu cunosc legile..sise eschiveaza.Luati scris de la primarie motivul refuzului..si actionati in judecata pt abuz

Alte discuții în legătură

Ce autorizatie/aviz imi trebuie ptr eliminare pereti din apartament? hambra hambra Doresc sa elimin o portiune dintr-un perete din apartament , mai exact vreau sa maresc o camera intrand in balcon ( peretele nu este de rezistenta) Ce ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)