Am nevoie de sfatul dvs. Am cumparat un apartament in sect.3 si doresc sa-l amenajez. Am inceput acest lucru si au aparut si problemele. Doresc sa inchid balconul cu PVC (chiar daca a fost la momentul cumpararii incjis cu cornier) si sa inlocuiesc un perete de caramida de la o debara cu un sistem glisant de usi din pal. Am aflat ca trebuie sa am autorizatie de constructie. Am fost la proiectantul blocului Proiect Bucuresti si mi-a intocmit schita cu modificarile dorite si agreate de ei (este semnat de arhitect). Am obtinut Certificatul de Urbanism si pentru a depune dosarul la Inspectorutul in constructii mai trebuie sa iau si un AVIZ de la asociatia de proprietari. Presedintele este un comunist care nu intelege sau nu vrea sa inteleaga. Replica lui a fost ca in legea 230 nu scrie ca trebuie sa dea vreun Aviz, ca nu este de competenta lui. Am sunat la Inpectoratul in Construcutii care mi-au spus ca imi trebuie acest aviz doar pentru inchiderea balconului. Am facut solictare in scris cu aceste mentiuni insa el tot nu vrea sa imi dea vreun aviz. Acum vrea si proiectul cu modificarile nu doar ce am depus la primarie. Insa pe asta nu l-am facut inca fiindca a fost primul lucru de care m-am ocupat sa iau avizul si apoi sa merg la Proiect Bucuresti sa-mi faca proiectul. Acum mi-e teama sa mai merg sa fac proiectul fiindca daca imi spune ca nu este de acord cu ce vreau sa fac eu si raman si cu banii dati.
CE SA FAC??
In lege scrie ca este responsabilitatea lui de a imi reprezenta interesele in fata administratie publice, dar de fapt se reduce la modul cum vede el lucrurile. Nu are studii de drept ..
va rog ajutor...
ati gresit! trebuia sa cumparati in sectorul 2! daca pana acum ati crezut ca sunteti un om liber, iata ca v-ati inselat! Aveti stapan! Chiar cu autorizatii nu puteti face nimic! peste capul lui! Dar: ar fi mai bine totusi sa intrebati pe cine v-a spus ca trebuie sa aveti acceptul asociatiei , sa va arate negru pe alb, legea, HG, ordinul, OG care va obliga sa cereti acord... S-ar putea sa nu existe. O situatie: cineva avrut sa aleaga sediul social al unei asociatii-ONG la domociliul sau, in bloc...si la registrul comertului ti se spune ca ai nevoie de asa ceva...pana la urma, pt ca nimeni nu i-a aratat o lege in sendsul asta, a inregistrat-o fara. ( sediul social poate insemna ca nu desfasori nici o activitate acolo, doar sa aiba organele unde sa iti trimita corespondenta)
Am depus o a doua cerere la administratia blocului prin care am solicitat raspuns tot in scris (da sau nu, si daca nu de ce). Presedintele acum a spus ca o sa discute in comitetul execuitv problema mea. Am intrebat cand va fi ca sa particip si eu. Mi-a raspuns ca va fi in curand si de ce sa particip, consider ca sunt nedreptatit? CUM? am crezut ca nu aud bine. Acum se crede si avocatu meu in fata comitetului... Am insistat cu data sedintei insa degeaba. Sa vin la administratie si sa intreb... Si cand te gandesti ca eu particip la salariul lui, si el isi bate joc de mine pe banii mei...
Prin urmare am depus la Primaria sect 3 la serv. cu asociatiile de proprietari si la serv. disciplina in constructii, o sesizare in care am explicat problema mea si am solicitat un raspuns clar vis-a-vis drepturile mele si responsabilitatile presedintelui in situatia mea. Trebuie sa astept 30 zile. Vom vedea.
Toti de acolo au ras de mine si mi-au dat dreptate, cum de am dat peste o astfel de persoana.
Poate presedintle se teme ca daca eu imi fac modificarile si inchid si balconu legal sa nu fie si el obligat sa o faca.
S-ar putea din propria initiativa serv. de disciplina in constructii sa-l intrebe despre balconul dumnealui, si atunci sa vedem de unde ia avizu !!!
La sedinta com. executiv chiar este indicat sa participati pentru a clarifica unele lucruri, daca a mai ramas ceva de clarificat - pentru ca, sunt foarte sigur ca v-ati exprimat corect, in limba romana. Nu aveti drept de vot, in com. executiv, se stie !
Nu ar fi fost necesara toata aceasta tevatura daca omu' dvs. ar fi fost corect, dar de ce se teme, cred ca nu v-a scapa - este o vorba romaneasca... De la Primarie - serv. as. prop. cred ca raspunsul va veni mai repede, practic il cheama pe netrebnic la raport si dupa aceea, acelasi raspuns vine la dvs. acasa, dar si la asoc. de proprietari - cu recomandarile de rigoare. Vedeti ce faceti cu debransarea caloriferelor. Chemati reprezentantii asociatiei (prietenul dvs.) + ai furnizorului, intocmiti un proces-verbal de constatare. Incepand cu luna februarie sa nu vi se mai repartizeaza costuri cu incalzirea si in masura in care dovediti ca v-ati debransat inca din toamna, este posibil sa vi se scada si sumele repartizate pana acum. Va asteptam cu vesti bune.
Cu respect, Adam Grecu.
vise...domnilor.De la primarie veti primi extras din lege.In rest nu fac nimic,decat daca esti ruda cu ei...si sfatul lor de a merge la judecata....ATATA
S-a intrunit comitetul executiv fara sa mi se comunice cand se va intampla. Au votat 6 impotriva, 2 pentru. Prin urmare voi primi raspuns in scris "cand voi avea timp sapt. viitoare' mi-a spus presedintele. Cand am intrebat cine face parte din comitetul executiv mi s-a replicat nu trebuie sa stiu acest lucru. Nu e treaba mea. Am luat foc, abia m-am abtinut sa nu-l mototolesc. Il auzeam vorbin inaintea mea cu un alt locatar de vointa lor de a depune dosarul la primarie pentru termoizolarea blocului, oare stie cine ii va elibera acel aviz de care am si eu nevoie? Poate apeleaza la alta asociatie de proprietari, nu?
Mai am o singura solutie: INSTANTA
Cine ma poate sfatui sau cine ma poate ajuta sa ma adresez instantei legat de problema mea. Nu am cunostinte de drept.
Pot cere despagubiri macar contravaloarea intretinerilor pentru lunile in care eu nu m-am putut muta acolo fiindca nu am putut finaliza lucrarile mentionate in certificatul de urbanism?
Inca o intrebare: pot lua autorizatie de constructie doar pentru o parte din lucrarile mentionate in certificatul de urbanism? adica sa renunt la legalizarea balconului? sau trebuie sa iau al certificat de urbanism?