avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aviz asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aviz asociatie de proprietari

Stimate Doamne/Domni,

Am nevoie de sfatul dvs. Am cumparat un apartament in sect.3 si doresc sa-l amenajez. Am inceput acest lucru si au aparut si problemele. Doresc sa inchid balconul cu PVC (chiar daca a fost la momentul cumpararii incjis cu cornier) si sa inlocuiesc un perete de caramida de la o debara cu un sistem glisant de usi din pal. Am aflat ca trebuie sa am autorizatie de constructie. Am fost la proiectantul blocului Proiect Bucuresti si mi-a intocmit schita cu modificarile dorite si agreate de ei (este semnat de arhitect). Am obtinut Certificatul de Urbanism si pentru a depune dosarul la Inspectorutul in constructii mai trebuie sa iau si un AVIZ de la asociatia de proprietari. Presedintele este un comunist care nu intelege sau nu vrea sa inteleaga. Replica lui a fost ca in legea 230 nu scrie ca trebuie sa dea vreun Aviz, ca nu este de competenta lui. Am sunat la Inpectoratul in Construcutii care mi-au spus ca imi trebuie acest aviz doar pentru inchiderea balconului. Am facut solictare in scris cu aceste mentiuni insa el tot nu vrea sa imi dea vreun aviz. Acum vrea si proiectul cu modificarile nu doar ce am depus la primarie. Insa pe asta nu l-am facut inca fiindca a fost primul lucru de care m-am ocupat sa iau avizul si apoi sa merg la Proiect Bucuresti sa-mi faca proiectul. Acum mi-e teama sa mai merg sa fac proiectul fiindca daca imi spune ca nu este de acord cu ce vreau sa fac eu si raman si cu banii dati.
CE SA FAC??
In lege scrie ca este responsabilitatea lui de a imi reprezenta interesele in fata administratie publice, dar de fapt se reduce la modul cum vede el lucrurile. Nu are studii de drept ..
va rog ajutor...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:57, 21 Octombrie 2009
dle dutys..vb cu presedintele si daca se face termoizolarea blocului..se pun si termopane,si atunci inchideti si balconul.
va recomand sa faceti un tabel, in dublu exemplar, cu toti proprietarii de pe scara/bloc si sa mergeti la fiecare in parte pentru a lua aprobarea/dezaprobarea cu privire la solicitarea dvs. tabelu sa contina: nr crt, nume si prenume proprietar, serie BI/CI, acept (sa scrie fiecare DA sau NU) si semnatura.
dupa ce luati aceste semnaturi (peste 1/2 plus 1 sa fie de acord), mergeti iarasi la presedinte sa va puna stampila si semnatura. acest tabel il absolva de orice raspundere cu privire la balconul dvs termopan (deoarece majoritatea proprietarilor a fost de acord) si este obligat sa va semneze si stampileze actul sub amenintarea cu trimiterea in instanta a lui, personal, nu a asociatiei, majoritatea fiind in favoarea dvs si el comitind un abuz
Puteti sa-mi spuneti cat costa autorizatia pentru inchiderea balconului?
Va multumesc
La Dv. in asociatie se cere autorizatie pentru inchiderea balconului? Vecinii care si-au inchis balconul tot asa au procedat?
Pana acum niciun vecin nu a solicita autorizatie de constructie.
Eu intentionam sa depun actele pt autorizatia de constructie in acelasi timp cu aprobarile obtinute pentru transformarea unei debarale in dressing (perete din caramida) si desfiintarea usii de la bucatarie impreuna cu autorizatia pt inchiderea balconului. Acest lucru este categoric avantajos fiindca se plateste un singur proiect (si pt modificarile interioare cat si pentru inchiderea balconului). Daca se fac in etape costurile vor fi duble. Un proiect costa min. 2000 RON, indiferent de ce modificari faci.
Dar cand ai in jur numai vecini pensionari comunisti convinsi, nu sunt sanse. Poate doar instanta va rezolva asta.

Alte discuții în legătură

Ce autorizatie/aviz imi trebuie ptr eliminare pereti din apartament? hambra hambra Doresc sa elimin o portiune dintr-un perete din apartament , mai exact vreau sa maresc o camera intrand in balcon ( peretele nu este de rezistenta) Ce ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)