avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum credeti ca ar trebui sa fie noul presedinte al ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum credeti ca ar trebui sa fie noul presedinte al Romaniei

Deschid acest subiect pentru ca, eu cred, ca am intrat in derizoriu.
1. Cred ca ar conta ....avand in vedere ca suntem (vrem, nu vrem) condusi;
2. E important sa avem un reprezentant in acel consiliu in care (cred eu ca) suntem condusi.
3. Si mai ales, trebuie sa avem un presedinte....
4. Mie, personal mi-ar conveni REGALITATEA...dar nu despre asta este vorba, acum.
Imi doresc un presedinte destept, echilibrat, care nu rade in hohote (sau macar o face rar) si, foarte important, cand vorbeste sa ma impresioneze pozitiv.
Ceva in genul lui Klaus Johannis.

PS: Mi-e teama sa scriu ca as vrea sa aiba simtul umorului.
e bun unu', daca tot ne trebuie si iar ne trebuie "presedinte" (ca tot ne-a 'nvatat ceausescu cu inventia asta in romania... si vad ca are inertie maaaare, infinita), ales de parlament.

sa stea acolo, la cotroceni, decat sa "ia act".

majoritatea populatiei nici sa nu stie cum il cheama. nici cum arata.
Eu cred ca un presedinte ar trebui sa fie sincer, sa aiba simtul dreptatii si al adevarului si sa lupte pentru binele oamenilor.
Un presedinte trebuie sa fie ales de catre cetateni, direct, in niciun caz de catre parlament. Alegatorii trebuie sa fie in cunostinta de cauza, fara influente externe si fara ca acesta sa fie in prealabil seful unui partid, cu alte cuvinte sa fie un independent. De ce ? Numai astfel, la romani, un presedinte nu va fi partinitor, nu va trage spuza pe turta partidului pe care l-a condus. Astfel viitorul presedinte nu va fi nevoie sa candideze cu un program propriu, pe care daca nu il respecta punct cu punct, sa poata fi demis fara acceptul unor institutii ale statului, care sa fie mai presus de parlament. Singurul sau punct din program trebuie sa fie sa vegheze la respectarea constitutiei si a legilor statului, fara a avea vreun alt drept in ceea ce priveste legile, in afara de a semna decretul de promulgare, fara a-si putea da cu parerea asupra prevederilor din respectivele legi.
OUG sa fie strict limitate, numai pentru cazul in care parlamentul nu poate decide, din motive clare, in maxim 5 zile, asupra subiectului. Pentru a nu se crea de catre parlament legi in favoarea majoritatii parlamentare, aprobarea legilor in parlament sa se faca cu votul Da a 2/3 din numarul celor prezenti in parlament, la vot. Pentru ca parlamentarii sa fie prezenti la lucrarile parlamentului, politicienii care pleaca dintr-un partid in altul, in timpul mandatului sau care absenteaza de maxim 3 ori de la sedintele parlamentului, sa isi piarda mandatul.
Atributiile presedintelui sa fie stabilite in clar, in constitutie, doar de reprezentare, fara nicio putere de decizie singulara, fara a avea aprobarea parlamentului.
Afirmatiile facute de catre presedinte, la adresa unui partid, parlamentar, institutie a statului, etc. nedovedite in 10 zile, sa duca la demiterea presedintelui, pentru ca acesta sa poata da socoteala in instanta. Astfel s-ar evita si discutii sterile in presa, in interiorul partidelor, iar minciuna si impostura ar putea fi evitate la maxim, iar luarea unor decizii asa cum il duce capul pe presedinte, ar fi imposibila, fara a respecta cu adevarat institutiile statului.
Prin scoaterea atributiei presedintelui de a numi persoane in institutii ale statului, se va ajunge la normalitate si presedintele nu va mnai fi tentat doar sa se laude ca respecta institutiile statului si militeaza pentru acest lucru.
Un presedinte care reprezinta tara intr-un organism international, sa poata prezenta doar punctul de vedere al tarii, in speta al parlamentului, nu un punct de vedere propriu.
Un presedinte trebuie sa fie distins, sa respecte un cod al bunelor maniere, bine stabilit, sa fie prezentabil in relatia cu ceilalti presedinti de state.
In prezent, eu personal, nu vad un politician/ un independent/ un reprezentant al societatii civile, etc. care sa reprezinte modelul preferat de mine pentru un presedinte.
Presedintele trebuie sa fie un bun român si, vorba cantecului "A fi om ii lucru mare, a fi domn e o intamplare"

Alte discuții în legătură

Mesaje de la tribuna parlamentului POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ioan Munteanu a spus cel mai cutrămurător adevăr de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace: „Neam de neamul nostru n-a cunoscut ... (vezi toată discuția)
Romanii, calcati in picioare de o institutie politica ContSters258804 ContSters258804 Dragi romani,va anunt ca suntem in razboi.Nu este unul cu implicatii militare dar cu toate acestea in tabara noastra se aduna victime pe zi ce trece;victime ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-ar trece la monarhie? vis a vis de nemultumiri si protestele de la piata universitatii si piata unirii... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Schimbam ceva cu ce? Aceasta este marea intrebare... Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de ... (vezi toată discuția)