avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii transmitere revisal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

transmitere revisal

Buna ziua,

De la 1.02.13 s-a modificat salariul minim pe economie , in cat timp trebuie transmis revisalul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 26 Februarie 2013
Nu vreau sa fac o teorie a dreptului ... "Nemo censetur, ignorare legem" (nimeni nu are voie să nu cunoască legea) este un adagiu formulat încă în dreptul roman, a cărui consecinţă este că necunoaşterea legii nu poate fi o scuză pentru absolvirea de răspundere şi de aplicarea unei sancţiuni în cazul încălcării normelor de drept.
Angelica Ene, Payroll Accountant la Accace a precizat pentru AvocatNet.ro ca modificarea salariului minim in Revisal trebuie inregistrata in Revisal in 19 zile lucratoare, adica pana in 27 februarie 2013.

Expertul Accace a explicat ca in aceasta situatie se aplica regula generala si nu exceptia.

"Trebuie avut in vedere faptul ca schimbarea salariului minim nu afecteaza toate categoriile de angajati, ci reprezinta plafonul minim ce trebuie respectat de catre angajatori incepand cu 01.02.2013. Angajatorii ai caror salariati sunt platiti cu salariul minim au prin urmare obligatia de a intocmi acte aditionale la contractele individuale de munca in termenul de 20 de zile lucratoare prevazut de Codul Muncii, insa transmiterea modificarilor salariale prin registrului de evidenta a salariatilor se va efectua in termen de 19 zile lucratoare".

Angelica Ene isi argumenteaza afirmatia bazandu-se si pe Codul muncii care stabileste la art.17 alin.5 ca "Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca (salariul este unul dintre elementele vizate – n.red) impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii".

Va reamintim ca si reprezentantii ITM Bucuresti au fost de acord cu aceasta interpretare in controversa iscata anul trecut, ei confirmand atunci pentru AvocatNet.ro ca in cazul majorarii salariului minim, termenul limita pentru raportarea modificarii in Revisal este de 19 zile lucratoare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ii reamintesc eu doamnei ca acei reprezentanti ai ITM -ului au ale pareiri ...si aici stiu foarte bine ce afirm.

Parerea nu are suport legal si a fost deja dezbatuta pe acest forum ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea salariului minim brut 1 februarie 2013 cristina_71 cristina_71 Buna ziua. As dori sa operez in Revisal majorarea salariului minim brut pe economie de la 1 februarie 2013.Intrebarea mea este : trebuie un alt contract de ... (vezi toată discuția)
Revisal 2013 carsgp carsgp Va rog spuneti-mi, daca de la 1 februarie se schimba salarul pana la ce data trebuie sa transmit prin revisal, actul aditional trebuie facuta pe 1 februarie, ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei. Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la ... (vezi toată discuția)