avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terenul din subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terenul din subsolul blocului

Va rog sa-mi spuneti cui apartine terenul din subsolul blocului. Toti locatarii sunt proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:56, 24 Februarie 2013
Dupa multe lupte s-a ajuns aici....
Inca nu stiu daca in plata impozitului pe locuinta intra si costul terenului din subsol. Ma voi interesa de acest lucru . Ce fain ar fi sa platim, fiindca atunci problema e rezolvata. Suntem din Timisoara.
Problema dv. este rezolvata deja, asa cum v-am mai spus, subsolul fiind parte din proprietatea comuna, primaria nu va veni sa va ceara ceva pentru faptul ca va folositi de ceea ce este al dv.

Problema cu impozitul pe teren se pune cand acest teren este vandut proprietarilor, ceea ce in mod normal, in cazul blocurilor vechi nu se intampla.
Dv. aveti in actul de proprietate consemnata o cota-parte indiviza care se refera la proprietatea comuna care apartine numai si numai de cladirea construita, indiferent ca se afla in subsol spatiul respectiv, sau pe holuri sau in lift, sau pe terasa, sau pe fatada.

Terenul pe care s-a construit blocul este al primariei indeobste.
Este foarte bine asa. Sunteti in perfecta legalitate.
Multumesc,totul a devenit clar. Poporul din bloc se va bucura de veste....

Alte discuții în legătură

Gradina aferenta apartament la parter proprietate privata? Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi daca terenul din fata apartamentului aflat la parter este proprietatea privata a locatarului de la parter ? Am vazut CF ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)