avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Colete trimise din USA confiscate de vama ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Colete trimise din USA confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare

In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de vama romana deoarece acestia au declarat altceva decat ce continea de fapt containerul. Din nefericire, noi pagubitii (persoane fizice) nu am fost informati oficial despre ce este voarba si cum putem revendica produsele ce ne apartin de drept, acest fapt reprezentand un abuz din partea vamii romane. Este vorba de cateva sute de persoane care au fost abuzate in mod grosolan de statul roman. Speram sa gassim rezolvarea acestei nedreptati, cu ajutorul mass-media.
Cu stima, Augustin Apostol
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: mail4me , utilizator 12:07, 4 Septembrie 2013
Asa trebuie, dar trebuie sa ni se alature toti care au patit-o, sa fim cat mai multi.
In cazul in care cineva din USA imi facea un cadou de ziua mea, iar eu nu aveam de unde sa stiu ce este in colet, la vama nu stiam ce sa declar pentru ca era o surpriza, iar persoana care imi trimisese pachetul nu era de gasit in acea zi, inseamna ca mi se confisca coletul? Personal mi se pare o masura abuziva a vamei romane am facut solicitare pentru audienta la dl director al vamei romane la numarul de telefon: 0215997523, daca doriti sa va recapatati bunurile, nu asteptati sa rezolve altii pentru voi, puneti mana pe telefon, solicitati audienta si trimiteti contestatie la Autoritatea Nationala a Vamilor, cu toate ca nu aveti legatura juridica cu aceasta. Nu este posibil ca un copil de vames sa primeasca cadou bunurile mele, cand vor fi scoase la licitatie pe 2 lei.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
augustin01, utilizator
Buna ziua, din ce am citit pana acum pe acest topic de discutie se pare ca ma aflu in aceeasi situatie, ba chiar nu am nicio veste cu privire la produsul din vama. Aveti idee ce alte firme se mai afla printre cele luate la bani marunti in vama Otopeni? Eu am un produs din USA pe care il astept tot cam din aceeasi perioada (sfarsitul lui ianuarie inceputul lui februarie) si tot ce am reusit sa aflu de la transportator este ca este in vama la Partida 171. Vreo idee ce inseamna asta mai exact? Multumesc! Mihai
Doar firma de pe mihai bravu a patit-o in seara de 6 feb cand au prezentat cei de la protv stirea, in rest au fost controale si s-au verificat din pachete, dar nu cred ca exista alte pachete trimise din sua si confiscate. Daca ai trimis prin ei, stii ce s-a intamplat, daca ai trimis direct de acolo prin firme de curierat/posta suna la firma respectiva si intreaba, trebuie sa exista o explicatie pentru care nici pana acum nu ai primit pachetul.
Salut, si eu am aceeasi problema cu 2 colete confiscate in Februarie trimise tot prin Y si intermediate de X.

Am vorbit la firma X din Otopeni si mi-au spus ca a fost un control al unei entitati superioare a vamilor si ca nu se mai pot da inapoi bunurile confiscate. Y am impresia ca ne duce de nas, chiar daca am semnat o contestatie impotriva confiscarii abuzive acum o saptamana tot prin ei, acestia inca ne mai dau sperante ca s-ar putea sa recuperam bunurile.

Ideea e ca nu am semnat nici un contract cu aceasta companie, am doar facturi de produse livrate pe numele meu cu adressa lor din NY si comunicari pe mail. Comunicari pe email in care am descris foarte clar toate produsele ce am nevoie sa fie trimise in Romania inca dinaintea ajungerii lor la sediul din NY. In acest caz ce relatie contractuala pot dovedi cu firma de curierat? Ma intreb retoric...

Daca cineva vrea sa ne intalnim mai multi si sa share-uim informatiile pe care le-a adunat fiecare din noi,
telefounul meu e 0722455285 (Sabin).
Cred ca ar fi bine sa ne grupam inca de pe acum pentru a avea o sansa la o rezolvare sau un eventual viitor proces.

[Mesaj editat - pct. 2.13 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Vama otopeni ma forteaza sa fac importul pe firma cosmin21i cosmin21i Buna ziua , am comandat din china mai multe produse led , mai exact 1000 module led , 50 m banda led alba 50m banda led rgb. Vama otopeni refuza sa ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda vamala - contestatie officemire officemire Buna seara, Sunt persoana juridica si la un colet venit din china de aproape 230 $ la controlul fizic s-a constatat ca unele produse (majoritatea haine) ... (vezi toată discuția)