In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de vama romana deoarece acestia au declarat altceva decat ce continea de fapt containerul. Din nefericire, noi pagubitii (persoane fizice) nu am fost informati oficial despre ce este voarba si cum putem revendica produsele ce ne apartin de drept, acest fapt reprezentand un abuz din partea vamii romane. Este vorba de cateva sute de persoane care au fost abuzate in mod grosolan de statul roman. Speram sa gassim rezolvarea acestei nedreptati, cu ajutorul mass-media.
Cu stima, Augustin Apostol
Am primit azi 18 Martie, un al treilea colet ce trebuia sa imi ajunga. A plecat mai tarziu cu o saptamana din America decat cele 2 confiscate si se pare ca a ajuns ok numai prin norocul de a nu fi fost in acel container. Banuiesc ca a fost un singur lot de colete confiscate odata cu controlul de la regionala vamala. Asadar, a trebuit sa ma duc la vama Otopeni, cei de la [editat - 2.13 din regulament] m-au sunat in prealabil, am indeplinit formalitatile si am avut de platit comisionul 110Lei, plus transportul pentru [editat - 2.13 din regulament]. Produsele din colet nu erau noi si nu aveau facturi asa ca nu am platit vama intrucat le-am declarat sub 40$.
Din ce am discutat cu cei de la firma X (concesionar in vama) am inteles ca le-a fost ridicata licenta 6 luni in urma acelui control, au terminat orice legatura cu firma y si nici nu le va mai face vreodata cineva intermedierea in vama celor de la Y, si cum firma de transport nu are licenta pt asa ceva, luati-va gandul de la vre-un viitor transport cu Y. Din ce inteleg cei de la Y sunt responsabili pentru nedeclararea corecta a bunurilor intrucat Pegasus doar indeplineste formalitatile in Vama romaneasca. Tinand cont de acest lucru probabil se va inchide firma in viitorul apropiat iar noi vom ramane pagubiti.
Am inteles ca a fost un control bine gandit in prealabil, cu informatii concrete si din ce inteleg vor fi urmarite rand pe rand si firmele care aduceau electronice si alte produse saptamanal din SUA in acest fel eludand taxele vamale pentru ca apoi sa le vanda pe site-uri online etc... Cine are astfel de business-uri asteptati-va la controale de la garda financiara.
Ma voi duce sa vorbesc cu un avocat pentru a vedea ce e de facut pentru a incerca sa-mi recuperez prejudiciul de la Y. Totodata intentionez sa vorbesc si cu patronul Y, care impreuna cu sotia sa din America inteleg ca au cordonat afacerea.
Salut, multumim pentru informatii. A mai depus cineva "contestatia" adresata biroului vamal? (care este oricum destul de vaga si pe alocuri agramat scrisa). Din cate am putut afla are termen de raspuns 30 de zile, ceea ce inseamna o gramada de timp in care se pot intampla foarte multe. Imi fac probleme inclusiv pentru depozitarea neadecvata a produsului confiscat care ar putea insemna oricum degradarea lui. Aveti idee daca ne putem duce la vama in calitate de persoana fizica? cei de la biroul vamal spuneau ca daca nu ai vreun contract juridic cu vama nu ai ce cauta acolo si doar transportatorul sau comisionarul au dreptul, dar asta era inainte sa primesc hartia de la vama care imi confirma ca produsul este retinut. Ma gandesc ca poate pe baza acestei hartii ne putem duce noi sa discutam cu cineva de acolo.
Buna ziua
Si eu sunt in aceeasi situatie. Am 2 colete retinute cu jucarii pentru copil, haine pentru mine si pt copil. Motiv: declaratia vamala nu corespunde cu ceea ce s a declarat in acte.
Am primit si eu acelasi raspuns analfaber de la directia vamala. Mentionez ca eu am depus o contestatie si mi au raspuns ca ei nu au nici o legatura directa cu mine si ca ar trebui sa contactez firma [editat]. Voi cere si o audienta la director saptamana viitoare cu toate ca am inteles de la alte persoane care au fost acolo ca le a ras in nas cand au mers la el.
Am inceput sa mi caut si eu un avocat. Am gasit pe cineva care este f bun si urmeaza sa l contactez sa stabilesc o intalnire sa i explic situatia. Daca mai este cineva interesat de acest lucru si doreste sa deschidem un proces impreuna ma pot contacta aici si va voi trimite datele pe privat pentru ca am inteles ca domnii de la vama sunt si ei la curent cu tot ce se scrie pe forumuri despre acesta situatie, ba chiar isi fac conturi si posteaza.
Firma de avocatura este [editat].
Ma alatur si eu grupului de oameni pagubiti. Am facut o comanda de echipament sportiv la adresa lor din NY. Am depus si contestatia ceruta de ei. Acum fiecare da vina pe alta firma.
Astazi am fost la sediul din Mihai Bravu si am vorbit cu cel ce se recomanda a fi seful companiei, ei sustin sus si tare ca e o inscenare prin care firma din state incearca sa ii scoata pe ei de pe piata. Pana atunci..tot noi suntem cei care pierdem bani si nu ei.
Sansele ca sa ne recuperam bunurile sau sa ne fie platite despagubiri se apropie de 0.
Propun sa ne intalnim intr-o seara macar cei care iau parte la acest forum pentru a incerca sa gasim o solutie prin care sa ne recuperam bunurile.
Si eu sunt in aceeasi situatie. Am cateva jucarii, un ceas, o pereche adidasi, o crema si alte cateva produse personale care sunt retinute in vama in conditiile in care nu sunt marfuri de contrabanda sau contrafacute ca sa poata fi confiscate. Este absurd ce se intampla si de aceea eu sunt de acord sa ne intalnim cu totii si eventual sa angajam un avocat sau un birou pentru a ne reprezenta pentru ca este inadmisibil ce se intampla. Daca mai are cineva o veste de la transportatori va rog sa o postati. Din cate am inteles pe data de 8 aprilie parca ar trebui sa primim un raspuns oficial dar din cate am inteles sunt foarte mici sansele sa le mai putem recupera.